Zeer grote brand in Bodegraven

Er woedt momenteel een grote brand in Bodegraven. Het pand van poeliersbedrijf GroenlandKip aan de Beneluxweg in Bodegraven staat in lichterlaaie. Er komt veel rook vrij, die in de wijde omgeving is te zien. Er is rond de klok van 08.42 uur een NL alert verstuurd.
Update: BRAND NOG NIET ONDER CONTROLE 13:29

Hoewel de rook inmiddels behoorlijk afneemt, is de brand nog niet onder controle. Het advies uit de rook te blijven geldt nog steeds. Op grote afstand van de brand is rook te ruiken, maar rookgeur betekent niet direct dat het gevaar vormt. Om dat te monitoren rijden er meetploegen nog steeds rond in de omgeving. 

Geen personeel binnen

In Bodegraven was geen productiepersoneel aanwezig ten tijde van het uitbreken van de brand, De portier is veilig buiten. Wij hebben inmiddels opgeschaald naar GRIP 1 om de coördinatie hier ter plaatse te stroomlijnen, meldt de brandweer.

Het pand bestaat uit zes aan elkaar gekoppelde loodsen. Het vuur woedt momenteel in twee van de zes loodsen. De brandslangen liggen over verschillende straten op het bedrijventerrein Broekvelden. Ze halen water uit de de naastgelegen sloten.

Helikopter

De politiehelikopter hield tijdens de brand de richting van de rookkolom in de gaten voor eventuele consequenties voor de omgeving.

Oorzaak

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De brandweer lijkt meerdere delen van het pand te kunnen redden. 

VIDEO

 

VIDEO: MET DRONE

Foto’s

 

Foto’s: Jippe Groenendijk

Onderstaande foto’s ingezonden door inwoners

X