Zwementie start in Bodegraven!

Zwementie; twee woorden samengevoegd: zwemmen en dementie. Op 14 november start de eerste les van zwementie in Sportcentrum de Kuil. Van 11:00 tot 12:00 uur kunnen mensen met een (lichte)vorm van dementie, met begeleiding, meedoen met de les die wordt aangeboden door Optisport.
In samenwerking met Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk is er afgelopen jaar een inzamelactie gehouden om zwementie te kunnen opstarten. In een periode van 6 weken worden er gratis lessen aangeboden voor mensen met dementie en hun begeleiding. Na deze 6 weken zal geëvalueerd worden over de eventuele voortgang van dit initiatief.

Volgens een onderzoek van sportparticipatie voor ouderen blijkt zwemmen één van de beste sporten, omdat je maar 50% van je lichaamsgewicht hoeft te dragen. Daarnaast wordt er meer spierkracht opgebouwd, omdat je weerstand van het water krijgt. Doordat er in het water wordt getraind is ook het risico van overbelasting veel kleiner.

Tijdens de zwementie les is er een lesgever en toezicht aanwezig. U kunt ervoor kiezen met de les mee te doen of u kunt ervoor kiezen om zelf oefeningen met uw begeleider uit te voeren in het verwarmde zwembad

Ook het sociale aspect komt hier aan bod. Met elkaar de les volgen en/of achteraf een kop koffie of thee drinken om (weer) contacten te leggen. Voor een begeleider die u kunt helpen voor/tijdens/na de les dient u zelf te zorgen. Denk aan een familielid, vriend(in), Zorgmies of vrijwilliger. 

Heeft u een (hulp)vraag om toch mee te kunnen doen of kunnen wij een vraag bij u wegnemen, neem dan contact met ons op.

Buurtsportcoach Lisette – 0172 727 880 – lisette.verleun@senw-br.nl

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank