september, 2019

09sep13:0016:00Bijeenkomst HCC-Senioren-Academie: 'De slimme auto'

Meer

Event Details

De HCC-SeniorenAcademie heeft op maandagmiddag 9 september 2019 een bijeenkomst van 13.30 tot 16.00 uur in de grote zaal van Rijngaarde, Bodegraven. De zaal is open vanaf 13.00 uur. Er wordt een presentatie gegeven met als onderwerp ‘De slimme auto’.

Nog maar een tiental jaren geleden was een auto een mechanisch apparaat. Bij problemen werden onderdelen uit elkaar gehaald om te kijken wat er aan de hand was. De monteur was iemand met olie aan zijn handen. Dat is snel veranderd: nu wordt er bij beurten en bij problemen een stekker aangesloten en geeft een computer indicaties over de status van de auto. De monteur bekijkt de gevonden codes in het handboek van merk/type en volgt de bijbehorende instructies op. Dit alles is mogelijk omdat er tegenwoordig een aantal computers voor verschillende taken in de auto gebruikt worden. Deze computers kunnen al dan niet in verbinding met allerlei sensoren een aantal taken overnemen van de chauffeur en het rijden mede daardoor veel veiliger maken. 

Deze presentatie probeert een overzicht te geven van de “state-of-the-art”. 

Wij definiëren een slimme auto als een voertuig waarin een aantal computers gekoppeld zijn met de technische componenten van de auto. De aanwezigheid van sensors en de koppeling daarvan met de computers levert een groot aantal mogelijkheden voor veiligheid, informatie en entertainment.

Contact: Henny van Leeuwen-van Rijn 0172-613862. 

E-mail: h.g.van.leeuwen@kader.hcc.nl

Tijd

(Maandag) 13:00 - 16:00

X