november, 2019

23nov19:00‘De Grote Pinguïn en Bananenshow’ in Bodegraven

blank

Meer

Event Details

Bodegraven – Zaterdagavond 23 november is het eindelijk zover! Het Ardemus Quartet komt naar Bodegraven en speelt vol overgave ‘De Grote Pinguïn en Bananenshow’. Deze grappige muziekvoorstelling is leuk voor de hele familie (6-99 jaar). Vooraf kunnen er ook heerlijke pannenkoeken worden gegeten in het Grand Café van het Evertshuis.

Het verhaal

Ergens op de Zuidpool leven de laatste vier pinguïns van Katona. Het bijzondere van deze pinguïns is dat ze uitsluitend bananen eten. Als de enige bananenboom op de Zuidpool sneuvelt, gaan de pinguïns op reis, op zoek naar een plek waar bananen in overvloed zijn. Die plek blijkt de bananenstal van Ome Jaap, op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam te zijn. Na een gevaarlijke reis komen zij aan bij de marktkraam van Ome Jaap. Maar wat moet Ome Jaap met vier pinguïns?

Ardemus Quartet

De Grote Pinguïn en Bananen Show is een familievoorstelling (6-99 jaar) die het Ardemus Quartet samen met het NJO (Nationaal Jeugd Orkest Nederland) en regisseur Margrith Vrenegoor heeft ontwikkeld. Een grappige en ontroerende muziekvoorstelling gespeeld door de vier veelzijdige musici van het Ardemus Quartet. Met muziek van o.a. Claude Debussy, George Gershwin en Toek Numan.

TIP! Kom voorafgaand aan deze voorstelling KIDSHAP pannenkoeken eten in het Grand Café. Met bananen natuurlijk! Of gewoon met poedersuiker en stroop. Gezellig met je (o)pa, (o)ma, tante, oom, broers en zussen een cultureel avondje op stap in het EVERTSHUIS. De voorstelling begint om 19:00 uur, tickets kosten € 10,00 en de kidshap is € 4,00 per persoon.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl/ardemus-quartet-bananenshow. Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

Biografie Ardemus Quartet 

Het Ardemus Quartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/2018, werd gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus: lat.: wij branden). De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring.

Het kwartet treedt op in Nederland en in heel Europa en was reeds te gast op vele festivals, waaronder het International Chamber Music Festival Utrecht (NL), Grachtenfestival Amsterdam (NL), Wonderfeel Festival (NL), Schleswig-Holstein Musik Festival (DE), Festival Westfalen Classics (DE), Festival Next Generation in Bad Ragaz (CH), Osor Musical Evenings (HR), St. Mark’s Festival Zagreb (HR), en speelde in concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Lisinski Hall Zagreb, Izumi Hall Osaka, Konzerthaus Berlin, Scala Basel en het BOZAR Brussel.

Sinds de oprichting in Amsterdam (2014) heeft het Ardemus Quartet diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen: Boris Papandopulo Competition in Zagreb (2015), Grachtenfestival Concours in Amsterdam (2016), International Competition for Young Musicians Ferdo Livadić in Samobor (2016), en was in de halve finale van de Osaka International Chamber Music Competition in Japan (2017). In 2018 toerde het kwartet door Nederland als finalist van de Dutch Classical Talent Award. Zij werkten samen met regisseurs Annechien Koerselman en Margrith Vrenegoor, met pianisten Boris Kusnezow en Mario Häring, het Cantus Ensemble en componisten Tijmen van Tol, Davorin Kempf, Sanda Majurec en Donald Yu. In mei 2019 bracht het Ardemus Quartet hun debuut-cd “TRACES” uit bij Cobra Records.

Het ensemble studeerde bij Arno Bornkamp en Sven Arne Tepl aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel en Gilles Millet (Quatuor Danel). Ze volgden masterclasses bij Luc-Marie Aguera (Ysaÿe Quartet), Prof. Eberhard Feltz (HfM Hans Eisler Berlin), Petr Prause (Talich Quartet), Stefan Metz (Orlando Quartet), Donald Grant (Elias Quartet) en Misha Amory (Brentano Quartet). Het Ardemus Quartet is een D’Addario Woodwinds artiest. Lisa Wyss – sopraansaxofoon Lovro Merčep – altsaxofoon Jenita Veurink – tenorsaxofoon Deborah Witteveen – baritonsaxofoon www.ardemusquartet.com Gea

Praktische informatie

ZATERDAG 23 november

Ardemus Quartet – De Grote Pinguïn en Bananenshow

Genre: Jeugd en familie (6+)

Aanvang: 19:00 uur

Entree: € 10,00

KIDSHAP aanvang: 18:00 uur, € 4,00 p.p.

blank

Tijd

(Zaterdag) 19:00

X