december, 2020

16dec11:00Liefdeslesen voor de allerkleinsten

blank

Meer

Event Details

Bodegraven – Maas Theater & Dans uit Rotterdam, bekend van hun succesvolle voorstelling ‘Lampje’, komt op woensdagochtend 16 december naar het Evertshuis. Ze spelen de superleuke en vertederende voorstelling ‘Doe eens lief’ voor peuters en hun (groot)ouders. Het gaat over de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, dansen, zingen en botsen. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang met kaarten reserveren.

Verhaal

Kan een stip net zo lief zijn als je moeder? Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Kan je ook van je monsters houden? Krimp je als niemand lief tegen je doet? En hoe dans je als de liefde in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan de ontdekking van de kleine en de grote liefde.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol liefde. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een taart, een droom, een monster, een drol of een kus. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waar ze verliefd op kunnen worden.

Makers over ‘Doe eens lief’

Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

‘Doe eens lief’ is op 16 december in de theaterzaal, het begint om 11.00 uur en tickets kosten € 7,50. Als je tickets al had gereserveerd voor de verplaatste voorstelling van 11 november, dan blijven deze uiteraard geldig. In de foyer is het dragen van een mondkapje vanaf 1 december voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht. Onze gastvrouwen wijzen bezoekers naar hun plaats in de zaal, zodra je zit mag het mondkapje af. Voor meer informatie of het reserveren van tickets: www.evertshuis.nl/maas-theater-dans-eens-lief-2

Praktische informatie

WOENSDAG 16 DECEMBER 2020

MAAS THEATER & DANS – Doe eens lief (2+)

GENRE: Jeugd & familie

AANVANG: 11.00 uur

ENTREE: € 7,50*

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, info@evertshuis.nl

Afbeelding: Maas Theater & Dans/ SYB ontwerp

Tijd

(Woensdag) 11:00

X