november, 2019

16nov20:30Viggo Waas is 'De Meestervoorspeller' in het Evertshuis

Meer

Event Details

Bodegraven – Zaterdag 16 november komt Viggo Waas naar het EVERTSHUIS. Hij gaat na lange tijd weer solo de bühne op en speelt zijn cabaret voorstelling ‘De Meestervoorspeller’ (try-out). Maar wie is ‘de Meestervoorspeller’, welke gedaanten neemt hij aan?

De Meestervoorspeller komt troost en onzekerheid bieden aan alle mensen. Is hij Charles Aznavour of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog, is hij een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst… is hij alle vier? Kijkt de Meestervoorspeller in de spiegel maar ziet hij iemand anders? Gelooft de Meestervoorspeller vooral in zichzelf? Is de Meestervoorspeller voorspelbaar? Wie zal het zeggen…

Dertig jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr, als het succesvolle prijzen winnende cabaretgezelschap ‘Niet Uit Het Raam’. Toen aan die samenwerking een eind kwam dreigde het zwarte gat. Dat zwarte gat werd opgevuld met structuurloos leven. Het schrijven van een roman, het schrijven van columns voor allerlei blaadjes en de radio, het presenteren van een radioprogramma, een opleiding tot trainer-coach voetbal, het trainerschap bij een amateurvoetbalclub, een voorzitterschap van een VVE, de dood van zijn moeder, de eenzaamheid van zijn vader, stiekeme optredens, een bezoek aan een parenclub, vakanties, het niet meedoen aan Wie is de Mol?, het werken aan zijn relatie, het bijna beëindigen van die relatie.

Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen. Het mag misschien vreemd klinken, maar dat vindt hij nog steeds het leukste wat er is. Viggo Waas was jaren ‘de Meestervoorspeller’ op de radio voor Edwin Evers bij Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voetbal en Olympische Spelen. Tegenwoordig voorspelt hij voor Mattie en Marieke en Q-music elke maandag de belangrijkste sportuitslagen.

TIP! Boek vooraf een heerlijke THEATERHAP à € 16,50 per persoon in het Grand Café ‘Bij Everts’. ‘De Meestervoorspeller’ begint om 20:30 uur op vrijdag 1 november. Tickets kosten € 19,00 inclusief drankje. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl. Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

Tijd

(Zaterdag) 20:30

X