februari, 2020

22feb20:30Yora Rienstra – UP

Meer

Event Details

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan.

UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet multi-talent Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

EXTRA 

Na de voorstelling is er een gratis nagesprek over psychische aandoeningen met Yora (Stichting Samen Sterk Zonder Stigma)

Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller… Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In het nagesprek aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaan graag in gesprek.

Samen Sterk zonder Stigma streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar psychische aandoening, zich volwaardig voelt en ook zo wordt behandeld.

Kaartverkoop via de website

Foto: Anne van Zantwijk

Tijd

(Zaterdag) 20:30

X