Koninklijke Onderscheidingen

Iedereen kan bij de burgemeester een voorstel indienen om een inwoner uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Een Koninklijke Onderscheiding wordt uitgereikt aan iemand die zich voor lange tijd belangeloos inzet voor de maatschappij. De lintjes worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse ‘Lintjesregen’ ter gelegenheid van Koningsdag. Als u iemand wilt voordragen voor de Lintjesregen 2020 moet uw voordracht uiterlijk 1 juli 2019 bij de gemeente binnen zijn.

Tussentijdse gelegenheid

Het is ook mogelijk om een voordracht te doen voor een onderscheiding bij een tussentijdse gelegenheid. In dat geval moet u er voor zorgen dat uw voordracht minstens een half jaar van tevoren is ingediend bij de gemeente.

Meer informatie

Wilt u weten hoe u iemand kunt voordragen en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn? Neem dan contact op met bestuursondersteuning/kabinetszaken Mieke de Jong via telefoonnummer 0172-522204, raadpleeg de website van de gemeente of stuur een mail naar mdejong@bodegravenreeuwijk.nl.

Advertentie