Honderden ontmoetingen tussen werkgevers en werknemers

Is er in deze tijd nog behoefte aan laagdrempelige ontmoetingen met werkgevers? Het antwoord is een volmondig ja. Herintreders, carrièreswitchers, jonge en ervaren werknemers, mensen met een uitkering, praktijk- en theoriemensen, studenten en scholieren: ze meldden zich massaal aan voor BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB).
Bijna honderd bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen openden tussen maandag 13 en vrijdag 17 maart hun deuren voor deze binnenkijkers. Projectleider Maya van Es: “Rondleidingen, speeddates, demonstraties, workshops: ieder bedrijf hield zijn eigen binnenkijk-dag. Potentiële medewerkers kregen zo een goed beeld van hun mogelijkheden binnen een bedrijf. En werkgevers zagen wie geknipt is voor de job!” Bij elkaar werden er maar liefst 459 kennismakingen-zonder-te-solliciteren gepland. Het resultaat? “Volop inspiratie én mooie matches!“

Donderdagochtend stonden er nog twee speciale bedrijfsontmoetingen op het programma. Een touringcar van Munckhof bracht geïnteresseerde inwoners vanuit de omliggende gemeentes naar Stubbe Logistiek in Gouda. Daar werd niet alleen een rondleiding verzorgd, maar ook een training ‘Communicatie en samenwerking’ gegeven door een trainer van Munckhof. Daarin leerden deelnemers om open vragen te stellen, te onderzoeken welk bedrijf bij hun profiel past en óm te denken. Onderweg naar Stubbe vertelde een chauffeur van Munckhof nog over zijn ervaringen bij het bedrijf. Zo maakte de groep in één ochtend kennis met twee mooie bedrijven!

BinnenKijken in het Onderwijs

Wie altijd al in het onderwijs heeft willen werken, kon ook zijn hart ophalen: tal van basis- en middelbare scholen in de arbeidsmarktregio openden afgelopen week hun deuren voor zij-instromers, onderwijsassistenten en klassenassistenten. Een rondleiding krijgen, een les bijwonen, zelf een proefles geven; alles kon. De actieweek werd afgesloten met een uniek gezamenlijk event bij De Goudse Waarden op donderdag 16 maart. In totaal waren er zo’n 135 ontmoetingen in de onderwijssector.

Foto: Lima Fotografie

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank