Pannenkoekdag op basisscholen in Bodegraven

Vrijdag was de Nationale pannenkoekendag! Dit vierden ze uitgebreid op de Da Costaschool en KC Wereldweijde in Bodegraven.
Tijdens de lunch stroomden de klassen vol met opa’s, oma’s, de buurvrouw, de buurman, de oppas, een tante, een oom, een vader of moeder. Voor iedere leerling was er een genodigde in de klas om samen gezellig pannenkoeken te eten.

De leerlingen van groep 8 hebben in de keuken bij Wonen bij September pannenkoeken gebakken en met de bewoners opgegeten. Terwijl een aantal leerlingen bakte, speelden de overige leerlingen spelletjes met de bewoners.

We kijken met elkaar terug op een geslaagde, gezellige en heerlijke Pannenkoekdag!


KC Wereldweijde

Alle kinderen van KC Wereldweijde hebben genoten van pannenkoeken. In een aantal groepen werd door de kinderen zelf gebakken. Groep 1 en 2 heeft als thema het restaurant.  Er is een pannenkoeken restaurant gemaakt in de huishoek. Natuurlijk moeten er dan ook echte pannenkoeken gebakken worden tijdens de nationale pannenkoekendag! 

Ze begonnen met het recept lezen en het maken van het beslag. Uiteraard zijn de ingrediënten en benodigdheden benoemd.  Daarna heeft iedereen van unit 1 een pannenkoek gebakken. Natuurlijk hebben ze in de pauze al even een stukje kunnen proeven. 

Pannenkoeken zijn voor jong en oud en daarom mocht ieder kind van unit 1 een gast vragen en hebben we er een mega pannenkoekenrestaurant van gemaakt. Meer dan 50 opa’s, oma’s, tantes en ouders op bezoek. 

Wat was het een feest! Zoveel visite en lekker eten. ‘Het was super leuk, kan dit iedere dag?’ aldus een enthousiaste oma. 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank