6-0 winst voor ESTO

Het viel te verwachten dat een goed draaiend ESTO de volle winst zou pakken bij hekkensluiter SV Zevenhoven. Daarmee is een kans voor nacompetitie zeker nog niet uitgesloten. ESTO kwam dit seizoen in de 3e klas iets te laat op stoom. Vorige week moest lijstaanvoerder Koudekerk een beter ESTO ervaren. Zaterdag was de gedegradeerde ploeg uit Zevenhoven meer dan een maatje te klein.

ESTO fysiek sterker.

Al snel bleek dat de stevige en lange geel-blauw getooide Zevenhovenaren een tegenstander had die zich niet opzij liet zetten. Anders dan in de thuiswedstrijd werd met veel energie de duels aangegaan. De herhaalde noodrem van haar tegenstander loste scheidsrechter Smedinga zorgvuldig op. Voetballend kwam Zevenhoven er niet aan te pas. Binnen een kwartier was het eigenlijk een wonder dat ESTO geen dikke voorsprong had. De paal en lat waren genadig voor Zevenhoven en dat hield stand tot in de laatste minuut van de wedstrijd.

Veel kansen met laat resultaat.

Zowel in de eerste als tweede helft duurde het ongeveer 40 minuten na de aftrap voordat een doelpunt viel en kort daarna de volgende doelpunten. Vijf minuten voor de rust schoof Yannick Saeijs vanaf 30 meter het eerste doelpunt binnen. Twee minuten later Tom Beijeman nummer twee na een mooie combinatie door het centrum. Nummer drie viel in de 44e minuut. Pim de Visser kreeg een diepe bal op rechts en liet de tegenstander zijn hielen zien. De voorzet was op maat om de goed meegelopen Thomas Mouthaan het genoegen te gunnen voor de 0-3.

Opnieuw een junior debutant.

Zevenhoven knokte voor wat het waard was maar creëerde nauwelijks kansen. Toch wisten ze uit een afstandschot van zeker 35 meter in de 62e minuut de lat te raken. Zelfs de betrouwbare laatste man van ESTO -Bas van Zoest- begaf zich regelmatig in aanvalspositie. De laatste wedstrijden in het seizoen bieden de mogelijkheid om jeugdige debutanten een kans te geven. Zo mocht in de 70e minuut de 19 jarige Jack Humme zijn entree maken. Zeer verdienstelijk speelde hij met zijn junior-maatje Jorrit Roozendaal de wedstrijd uit. Toch waren het de routiniers die vanaf de 85e minuut de eindstand bepaalden. Yannick Saeijs kopte toen nummer vier binnen. Coen de Groot tikte drie minuten later de vijfde binnen en Yannick zorgde met een schot voor een hattrick en de eindstand 0-6.

Volgende week komt Soccer Boys naar de Kievitsheuvel. Winnen en rekenen op een sterk Zwammerdam kan voor een toetje zorgen. De wedstrijd begint on 14.30 uur.