Brandweer Bodegraven herdenkt omgekomen collega

blank

Op zaterdag 15 juni om 13:00 uur vond de jaarlijkse nationale herdenking plaats van brandweermensen die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens het uitvoeren van het brandweervak. Binnen Hollands Midden stonden ze stil bij de moed en daadkracht van de omgekomen Bodegraafse collega Gerrit van Waveren. Het blijkt steeds weer dat het uitvoeren van het brandweervak niet zonder risico’s is. Ook op de directe omgeving heeft dit invloed. Het herdenken van omgekomen brandweermensen is en blijft daarom ontzettend belangrijk.  

blank


In het bijzijn van familieleden, burgemeester Michiel Grauss en collega’s werd één minuut stilte in acht genomen en het water-ereteken uitgevoerd. Op dit stille, bijzondere moment werden al onze omgekomen collega’s herdacht. In de regio Hollands Midden werd dit jaar het water-ereteken uitgevoerd door de brandweerkazerne Bodegraven. Het is niet toevallig dat deze kazerne het ereteken heeft uitgevoerd. Dit jaar is het namelijk 40 jaar geleden dat op 1 januari 1984 Gerrit van Waveren, brandwacht bij de Bodegraafse vrijwillige Brandweer, is om gekomen tijdens bluswerkzaamheden.

Ter nagedachtenis aan Gerrit hebben zijn nabestaanden een gedenkteken in de vorm van een bankje met plaquette op het terrein van de brandweerkazerne Bodegraven onthuld.

blank

Hoofdfoto: Remco Gerritssen

Foto’s in het bericht: Jippe Groenendijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank