€ 3.515,- voor Amnesty International

blank

De jaarlijkse collecte van Amnesty International vond dit jaar van 10 tot en met 16 maart plaats. De collectanten zamelden in gemeente Bodegraven, Reeuwijk en Nieuwerbrug, 3.515 euro in. Amnesty is verheugd dat de collectanten dit jaar weer aan de deur geld konden inzamelen. Dit jaar collecteerden 25vrijwilligers voor de organisatie die opkomt voor slachtoffers van discriminatie, marteling of onderdrukking.

blank


In heel Nederland werd dit jaar bijna 1,3 miljoen euro opgehaald voor het werk van Amnesty. De organisatie is heel blij met deze opbrengst en dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty International is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. Jaarlijks voert Amnesty meer dan honderd onderzoeken uit, bijvoorbeeld om bewijs te verzamelen van oorlogsmisdrijven door Russische troepen tijdens de oorlog in Oekraïne. Op basis daarvan kunnen later daders worden berecht. Ook met de talrijke acties zijn hoge kosten gemoeid, zoals voor ons wereldwijde spoedactienetwerk voor mensen in acuut gevaar, of voor bijvoorbeeld de training van gastdocenten en educatiemateriaal voor meer dan 100.000 leerlingen in ons land.

Mede dankzij de steun van de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kan Amnesty haar strijd voor gerechtigheid voortzetten voor mensen in conflictgebieden en voor mensen die worden onderdrukt vanwege hun mening, overtuiging of om wie ze zijn.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

Wil je volgend jaar ook collecteren meld je dan aan via de website van Amnesty

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank