“Geen punten voor VSTS in Gouda”

Zaterdag 27 januari speelden de dames uit Bodegraven een wedstrijd tegen Vollingo dames 3 in Gouda. Mirjam van der Kruk was er deze wedstrijd bij om het team op de middenpositie te versterken.

De eerste set werd gestart met: Judith Terpstra, Zoë Schouten, Kirsten van der Lecq, Norah Strack van Schijndel, Krystel Termorshuizen, Olivia van Wijngaarden en Naila Sabovic. Vollingo dames 3 begon met een sterke service-serie en VSTS had hier geen antwoord op. Toen het schuiven in de passlijn niet leek te werken, nam coach Dave Hageraats een time-out. VSTS stond namelijk al op een forse achterstand. Nadat de dames deze eerste rotatie uit waren hadden ze nog steeds moeite met het vinden van de gaten aan de kant van Vollingo. Er werden maar weinig punten gescoord en de dames uit Bodegraven verloren deze eerste set met 10-25.

In de tweede set stond VSTS dames 1 weer op scherp. Deze keer scoorde Vollingo weer veel punten aan de kant van VSTS, maar de dames uit Bodegraven wisten bij te blijven in de stand. Er werd meer druk gezet op de verdediging van Vollingo door slim te spelen. In tegenstelling tot set 1 duurde set 2 erg lang. Er werd gevochten voor elke bal aan beide kanten, waardoor lange rally’s gespeeld werden. Bij de ‘big points’ scoorden de team om en om. De 25 punten werden ruim gepasseerd, maar de dames uit Bodegraven zetten door. Na een laatste paar spannende punten verloren de dames uit Bodegraven helaas met 31-33.

Het begin van de derde set was zwaar voor VSTS dames 1. Set 2 vergde veel energie en de dames uit Bodegraven hadden alles gegeven om punten te pakken. Ook set 3 was spannend, omdat de stand gelijk opging. De dames van VSTS probeerden hun beste beentje voor te zetten, maar dit was tevergeefs. Vollingo dames 3 scoorde teveel punten aan de kant van VSTS en de dames verloren met 18-25.

De laatste set begon weer met veel fouten aan de kant van VSTS. Vollingo kwam nog een keer op een voorsprong, omdat VSTS moeite had met de service-druk die Vollingo bracht. In deze set hadden de dames uit Bodegraven sneller de service onder controle. Ook de gaten in de verdediging van Vollingo wisten de dames beter te vinden en benutten. Kirsten van der Lecq scoorde veel punten op het midden. VSTS kon hierdoor nog goed terugkomen in de stand. Toch verloren de dames uit Bodegraven met 19-25.

De volgende wedstrijd van VSTS dames 1 is op zaterdag 3 februari om 16.30, tegen Novo dames 1.