VRIENDENSCHAAR 1 PAKT KOPPOSITIE ‘TWEEDE RIJTJE’

Beeld-Vriendenschaar-1-Erasmus

De eerste drie korfbalwedstrijden van 2024 zitten er alweer op. Vriendenschaar 1 startte met tweemaal verlies, niet geheel onverwachts, want er werd gespeeld tegen twee teams uit de top 3: BEP 1 en VEO 1. Op zaterdag 27 januari stond Erasmus 1 voor de tweede keer op het programma, ditmaal thuis; een strijd om de koppositie van het zogeheten ‘tweede rijtje’.

Vriendenschaar 1 startte scherp en stond al gauw op 3-0 voorsprong. Zo zette eigenlijk de hele eerste helft zich voort; de Bodegravers schoten duidelijk makkelijker raak dan de ploeg uit Rotterdam en wisten zo bij rust een gat van zeven punten te slaan. Patrick Verbeij keerde na anderhalf jaar geleden zijn kruisbanden te hebben afgescheurd weer terug in Vriendenschaar 1 en wist meteen een paar mooie goals te scoren.

Erasmus 1 kwam goed uit de rust en wist het eerder geslagen gat van zeven te verkleinen tot een gat van drie doelpunten. De thuisploeg leek daarvan toch wat zenuwachtig te worden. Na een time-out waarin coaches Jorrit de Grutter en Ron Koster benadrukten dat er alsnog een goede voorsprong op het scorebord stond, keerde de rust weer wat terug.

In combinatie met het inbrengen van Casper van der Weijden voor wat meer reboundoverwicht wisten de Bodegravers het gat weer wat te vergroten. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 23-17. Een belangrijke overwinning; Vriendenschaar 1 houdt hiermee Erasmus voorlopig onder zich en neemt de vijfde plek in in deze eersteklassepoule (van acht).

Vriendenschaar 2 speelde diezelfde zaterdag een veelbelovende eerste helft tegen middenmoter Korbis 2, maar verloor toch met 10-12. Zij bungelen nog altijd onderaan in de poule met twee punten, slechts één plek boven onderste van de poule Albatros. Het wordt de komende zaterdagen knokken tegen degradatie.