Mooi en succesvol MCB Winterconcert zaterdag 27 januari 2024 

Afgelopen zaterdag organiseerde het Muziek Collectief Bodegraven haar jaarlijkse Winterconcert, deze keer in ’t Centrum van de Ontmoetingskerk in Bodegraven.
Ruim voor aanvang van het concert stroomde het talrijke publiek binnen en bij de start van het concert zat de zaal helemaal bomvol. Met de Egmont Overture van Beethoven, gespeeld door het Projectorkest Bodegraven kreeg het Winterconcert een enerverende en spetterende opening. Daarna volgden mooie vertolkingen van bekende werken van grote componisten waaronder het Dubbelconcert voor 2 violen en piano van Bach, de Lieder Ohne Worte van Felix Mendelssohn-Bartholdy en de Nocturne van Chopin maar ook kleine pareltjes gespeeld door de jonge net beginnende leerlingen met titels als de Big Ben, In Space, De chagrijnige Kangoeroe, Keiharde Rock en een heuse eigen improvisatie genaamd De Zee.

Bijzonder waren ook de 3 korte werkjes voor Harp trio, twee mooie stukken voor Cello duo, het Pret duet voor Trompet en het fantastische Les Valseuses van Grappelli voor Piano en Viool. Het Projectorkest mocht het concert afsluiten met de mooie traditional Shenandoah en een arrangement van de filmmuziek The Fellowship of the Ring dat deel uitmaakt van The Lord of the Ring trilogie. Het publiek trakteerde alle muzikanten op een klaterend slotapplaus dat dankbaar in ontvangst werd genomen. Op naar het volgende concert, we hebben er nu al zin in!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank