Teleurstellende start ESTO in 2e seizoenshelft

Tegen rode lantaarndrager Zevenhoven incasseerde ESTO thuis een onnodige 1-2 nederlaag. Die nederlaag was niet verdiend maar zo werkt het niet in de voetbalwereld. Niet scoren en een misser van de VAR, hier wordt bedoeld de scheidsrechter en zijn assistent, leverde een teleurstellende nederlaag op.

Te snel op achterstand.

In de eerste helft kwam ESTO al snel op achterstand. De ploeg ging best lekker uit de startblokken, zette druk en creëerde kansen. Het was een domper toen in de achtste minuut Zevenhoven voor het eerst een goede kans kreeg en scoorde. Met 0-1 achterstand zou je verwachten dat er een tandje bij kwam maar dat gebeurde niet. De ‘snee’ leek er uit, er was te weinig beweging en er waren teveel slordigheden om nog voor de rust langszij te komen. De geel-roden hingen wat achterover en waren gevaarlijk door snel hun buitenspelers te bedienen. Gezien de kansenverhouding tussen beide ploegen zou een gelijke stand bij de rust eigenlijk toch wel terecht zijn geweest.

Een cadeautje en natuurlijk geen VAR.

Na de rust liet ESTO onmiddellijk een andere speelwijze zien en dat veroorzaakte in de 47e minuut een bizarre gelijkmaker. Coen de Groot werd bijna op de doellijn van de bezoekers aangespeeld door een Zevenhovenaar. Zijn intikker bracht de ploegen op het scorebord in evenwicht. Op het veld was ESTO echter de bovenliggende partij. Uit een scrimmage in het doelgebied ketste in de 48e minuut de bal tegen de onderkant van de lat en verdween ongeveer dertig centimeter achter de doellijn. Daar was vriend en vijand buiten en binnen de lijnen het wel over eens. De scheids stond te ver weg en zijn assistent kon het waarschijnlijk niet goed zien. De VAR gaf niet thuis, het bleef dus 1-1.

Beducht op een counter.

Sterk aanvallend gaf ESTO bij de achterdeur wel steeds meer ruimte. Een slordigheidje bood een ervaren voorhoedespeler van Zevenhoven een buitenkansje. Zo pakte hij zijn doelpunt en kon ESTO weer tegen een achterstand aankijken. Met nog 15 minuten op de klok creëerde ESTO met veel inzet en goed voetbal dikke kansen om het tij te keren. Onwaarschijnlijk goed keeperswerk, beetje geluk en onverzettelijkheid hield de ploeg uit Zevenhoven op de been voor de eindoverwinning.

Volgende week gaat ESTO in Leiden op bezoek bij Lugdunum. De wedstrijd begint om 14.30.