MS-klachten Nieuwerbrugse Judith (47) drastisch verminderd dankzij crowdfunding

Judith te Linde kan haar geluk niet op. Na 20 jaar te kampen met MS, ziet ze dankzij een crowdfunding eindelijk licht aan het eind van de tunnel. De 47-jarige inwoonster van Nieuwerbrug behaalde binnen anderhalve dag haar streefbedrag. Hiervan koopt ze haar ‘Exopulse Mollii Suit’: een pak dat Judith’s functioneren zo’n 10 jaar zal terugdraaien in de tijd. Judith is ontzettend dankbaar voor deze kans om haar actieve leven terug te krijgen.
MS (Multiple Sclerose) veroorzaakt problemen met zien, bewegen, praten, de concentratie en/of het geheugen. Bovenal zijn mensen met MS vaak erg moe. 20 jaar geleden kreeg Judith haar diagnose. Waar de klachten haar leven destijds nauwelijks beïnvloedde, ging ze de afgelopen jaren juist zodanig achteruit dat zelfs werken te veel werd.

Exopulse Mollii Suit

Toen Judith begin dit jaar het Exopulse Mollii Suit testte, wist ze niet wat ze meemaakte. ‘’Zoveel energie had ik al jaren niet gevoeld. Toen besefte ik me pas écht hoeveel moeite het mij kost om een doodgewone dag door te komen. Waar ik normaal gesproken volledig uitgeblust thuiskwam van een werkdag, kon ik plots weer ‘s avonds door het huis razen. Het was een bizarre ervaring.’’, vertelt Judith.

Bekijk hier video’s van de testweek: links doet Judith de test zonder stimulatie van het pak, rechts zie je dezelfde test na stimulatie van één uur.

Lopen, traplopen, stilstaan, knieheffen.

Het Exopulse Mollii Suit is een neuromodulatiepak dat middels elektroden spasticiteit vermindert en zwakke spieren activeert. Door het pak om de dag één uur te dragen, kan Judith weer de moeder, vrouw, vriendin en collega zijn die zij vroeger was.

Crowdfunding

Het pak is een vrij nieuwe uitvinding bij mensen met MS of een beroerte. Ook varieert de effectiviteit sterk per persoon. Daarom vergoedt de verzekering de waarde van zo’n 8000 euro niet. Voor Judith was één ding echter zeker: het pak geeft haar de vrijheid waarnaar ze verlangt. En dat is héél veel waard. Het is helaas een flinke opgave om zo’n bedrag eigenhandig los te peuteren. Daarom startte het gezin een crowdfundingsactie. 

Het resultaat: binnen 32 uur was het streefbedrag bereikt. De familie is sprakeloos, maar vooral ontzettend dankbaar. ‘’Dit zal de kwaliteit van mijn leven enorm vergroten. Na rolstoelen, motoren en trapliften is dit de eerste oplossing die de zorg écht grotendeels wegneemt. Ik hoef niet meer te berekenen of ik een alledaagse activiteit wel- of niet zal volhouden. Er is eindelijk weer ruimte voor spontaniteit.’’, vertelt Judith

‘’Ik kijk er vooral naar uit om weer ‘ja’ te kunnen zeggen tegen mijn dochters. Over een aantal weken is mijn pak beschikbaar. Iedere betrokkene bij de crowdfunding heeft geholpen om mijn leven op de allermooiste manier te veranderen. Dat ontroert mij.’’, aldus Judith.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank