Reeuwijker Stan Griffioen ook bekend als ‘Gryphem’ brengt nieuw nummer uit!

blank

Reeuwijker Stan Griffioen, ook bekend als ‘Gryphem’, is 22 lentes jong en helemaal gek op muziek. Hij groeide op met deuntjes van zijn vader, die altijd LP’s aan het draaien was. Dat geluid bracht Stan in vervoering, en hij dacht bij zichzelf: “Dat wil ik ook kunnen.” Dus begon hij op jonge leeftijd al met het maken van muziek.

blank


Toen de coronapandemie uitbrak en er plotseling veel vrije tijd was, besloot Stan serieus aan de slag te gaan met zijn passie. Zijn eerste poging in de muziekwereld deed hij al in groep 7, toen hij samen met twee vrienden een nummer maakte en het instuurde naar het Junior Songfestival. Helaas werden ze niet uitgenodigd voor een auditie, maar dat weerhield Stan er niet van om door te gaan met muziek maken.

In het begin deelde Stan zijn muziek alleen met vrienden, maar al snel vond hij een groter publiek. Een vriend van hem stelde hem voor aan zijn broertje, die bekend stond als SITSOUNDZ, een hobby muziekproducent. Samen begonnen ze met het maken van nummers. Stan heeft al een paar nummers uitgebracht, waaronder “Zonder elkaar”, “Vanavond”, waar hij hulp mee kreeg van MAX WALLIN uit Reeuwijk en “Wij zijn Jodanboys”, die hij samen met de Bodegraafse Noah Koolstra, ook wel bekend als ‘DATRICZ’, heeft gemaakt. De nummers worden op Spotify gedeeld en krijgen al aardig wat aandacht, met al meer dan 2,5 duizend streams en 300 tot 500 luisteraars. Stan zet zichzelf ook actief in om zijn bekendheid te vergroten, vooral door veel TikToks te maken en zijn Instagram-account te beheren: @Gryphem_

Zijn nieuwste track, “Helden zonder Capes”, is een shout-out naar de gewone helden in ons leven. Het nummer draait om de mensen die altijd klaarstaan, die je steunen en er zijn wanneer je ze nodig hebt. Dat gaat niet alleen over vrienden en familie, maar ook over de helden die dagelijks keihard werken, zoals politieagenten, brandweermannen en zorgverleners. Het nummer spoort iedereen aan om zelf ook zo’n held te zijn, zonder dat je daar een cape voor nodig hebt.

Beluister het nummer hieronder!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank