Even ertussenuit: Een weekje ontspannen op Ibiza

blank

Ibiza is een immens populaire vakantiebestemming. Niet voor niets: want op dit eiland, gelegen in de Middellandse Zee, is meer dan genoeg te doen. Het is voor iedereen geschikt, of je nu met je gezin een strandvakantie wilt houden, of met een groep vriendinnen het alle feesten af wilt gaan. Heb jij je reisverzekering afgesloten, de tickets geboekt en een hotelkamer gehuurd? Ga je een auto huren op Ibiza en heb je deze al gereserveerd? Dan ben je helemaal klaar voor jouw droomvakantie op Ibiza. Ben jij benieuwd naar de leukste activiteiten om te ondernemen tijdens de vakantie? Met deze vier geweldige activiteiten maak je jouw vakantie helemaal compleet.

blank


Een bezoek aan Ibiza Stad

Of je Ibiza nu bezoekt voor de feesten of voor het genieten van de zon en het strand, een bezoek aan Ibiza Stad mag absoluut niet ontbreken. Je kunt een auto huren en de stad op gemak verkennen. Deze stad staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks. De stadsmuur, mooie pleinen en sfeervolle straten zorgen voor een aangename sfeer en je kunt er je ogen uitkijken. Het wordt dan ook gezegd dat dit een van de oudste steden van Europa is. Het bovenste gedeelte van de stad, genaamd Dalt Vila, staat vol met allerlei bijzondere historische bezienswaardigheden. Je kunt natuurlijk de muren en poorten van de stad zien, maar ook de kathedraal. Deze kathedraal, genaamd Castell Almudaina, is te bereiken door over de stadsmuren omhoog te lopen. Het is het hoogste punt van de stad en het uitzicht is adembenemend. 

Bezoek het magische rotseiland

Ook dit is een van de plekken die je bezocht móét hebben wanneer je op vakantie bent op Ibiza: het rotseiland Es Vedra. Deze enorme rots van bijna vierhonderd meter hoog staat op zo’n twee kilometer van de kust af, in de zee. Het vinden van de route kan echter wat lastig zijn. Wanneer je de auto geparkeerd hebt, wandel je ongeveer tien minuten tot je bij een metalen paal komt. Door het rechterpad te volgen zul je uitkomen bij het uitkijkpunt. Hier kun je ook de zogenaamde hippiegrot vinden. Deze versierde grot is een leuke extra wanneer je een bezoek brengt aan Es Vedra.

Verken het eiland

Wanneer je op Ibiza bent, moet je zeker het eiland afstruimen. Zo kun je een auto huren om het hele eiland te verkennen, maar je kunt er ook fietsen. Wil je liever op een bijzondere manier het eiland verkennen? Boek dan een ballonvaart. Zo zie je het eiland van boven en kun je misschien wel een mooi strandplekje ontdekken. 

Een bezoek aan de markt

De laatste activiteit die echt niet mag ontbreken is een bezoek aan de hippiemarkt van San Juan. Deze sfeervolle markt wordt elke zondag gehouden tussen 10.00 en 15.00. De markt heeft allerlei leuke kraampjes en daarbij zijn er ook altijd live optredens. De producten zijn veelal handgemaakt en ook aan lekkere hapjes is er geen gebrek. Wat gaan jullie doen tijdens de reis naar Ibiza?

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank