Stichting Volksvermaak Reeuwijk stopt met organisatie Koningsnacht/-dag en Bruisend Reeuwijk

Vanaf 2025 gaat Stichting Volksvermaak Reeuwijk stoppen met de organisatie van Koningsnacht/-dag en Bruisend Reeuwijk. Na meerdere jaren de organisatie te hebben gedaan, hebben meerdere redenen de organisatie doen besluiten om te stoppen.
De afgelopen jaren werd de organisatie van de evenementen steeds moeilijker. De Gemeente Bodegraven-Reeuwijk verlangt steeds meer van de organisatie. Met als gevolg dat er elk jaar meer tijd in de organisatie ging zitten. Daarnaast is ook de huidige evenementenlocatie aangepast, hierdoor is het nog lastiger om op de huidige locatie een evenement te organiseren.

Vanaf het eerste jaar is het evenement gratis en voor iedereen toegankelijk. Echter zijn de kosten zo sterk gestegen dat het organiseren van een openbaar evenement bijna niet meer te doen is. Ook kreeg de organisatie de laatste jaren steeds meer commentaar van omwonenden en winkeliers van de Miereakker. Omtrent de locatie en de bijbehorende afsluitingen. “Wij begrijpen dat het voor deze partijen zeker geen ideale situatie is. Echter, is er op dit moment (nog) geen andere locatie voor evenementen in Reeuwijk.” Laat de organisatie weten.

Stichting Volksvermaak Reeuwijk stopt niet

De stichting volksvermaak Reeuwijk zal blijven bestaan, en door blijven gaan met het ondersteunen van sinterklaas en Halloween. “De evenementen koningsdag en bruisend Reeuwijk staan open om vanaf 2025 door een andere organisatie of stichting opgepakt te worden. Een nieuwe partij kan bij interesse zeker nog begeleiding van de huidige stichting krijgen.” Verteld Dennis van Made, één van de organisatoren.

Afgelopen vrijdag werden alle vrijwilligers van de stichting al geïnformeerd. “Die vonden het allemaal erg fijn dat ze het al van tevoren wisten. Zo kan iedereen op zijn eigen manier naar de laatste keer bruisend Reeuwijk toeleven. Maar misschien biedt er voor deze tijd zich al een nieuwe partij aan” Verteld Dennis.

Koningsnacht/-dag en Bruisend Reeuwijk gaan dit jaar nog gewoon door. De organisatie gaat er nog twee keer een fantastisch evenement van maken!

Tekst: Jippe Groenendijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank