Vrachtwagen rijdt op afgekruiste rijstrook richting Bodegraven

Vannacht heeft de politie van Utrecht de korps uit Woerden ondersteund bij een aanrijding op de Rijksweg A12 ter hoogte van Woerden richting Bodegraven.
Op de autosnelweg is een aanrijding ontstaan tussen twee personenauto’s. De schade en het letsel na deze aanrijding viel gelukkig mee. De bestuurders besloten uit te stappen en de hulpdiensten in te schakelen. Op dat moment is de rijstrook waar zij op stonden door Rijkswaterstaat afgesloten door middel van een rood kruis boven de rijstrook.

Vlak voordat collega’s van de politie uit de regio Woerden ter plaatse kwamen om hulp te verlenen bij de aanrijding zagen zij een vrachtwagen over de afgekruisde rijstrook rijden. Vlak voor de collega’s is deze vrachtwagen zonder te remmen op de twee personenauto’s gereden. Één van de bestuurders van de stilstaande personenauto’s stond achter de vangrail, de andere bestuurder stond nog naast zijn auto en is op enkele meters na niet geraakt door de vrachtwagen. Van het voertuig van deze bestuurder is zoals op de foto’s te zien niks meer over.

Het is een wonder dat er bij deze aanrijding geen dodelijke of zwaar gewonde slachtoffers zijn gevallen. De politie wil hiermee waarschuwen voor het gevaar van negeren van rode kruizen op de autosnelweg.

Tegen de bestuurder van de vrachtwagen is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Instagram Politie Utrecht – Zuid

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank