Werkzaamheden Weijpoort

In de week van 6 tot en met 10 maart wordt er gewerkt aan de Weijpoort, de weg tussen Nieuwerbrug en Bodegraven. Doorgaand autoverkeer is overdag niet mogelijk en rijdt het best om via de Noordzijde. Fietsers en voetgangers kunnen langs het jaagpad wel passeren.
Op de Weijpoort heeft Oasen eerder gewerkt aan de drinkwatervoorziening. De gemeente gebruikte dit moment om de weg meteen op te knappen. Het eerste stuk van het werk is al eerder gedaan. Vanwege vorst kon de aannemer de klus in december echter niet in één keer afmaken. Het definitieve asfalt wordt daarom pas tussen 6 en 10 maart aangebracht. De weg is in die week overdag afgesloten voor het doorgaand verkeer. In de avond en nacht, tussen 17.00 en 7.00 uur, is de weg wel toegankelijk, behalve in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart. Bij slecht weer kan het zijn dat het werk uitloopt of alsnog wordt uitgesteld.

Later dit voorjaar worden er ook nog wegversmallingen, rode coating en een goot aangebracht. Met de totale herinrichting wordt de snelheid van het verkeer verminderd, wat veiliger is en wat een fijnere leefomgeving oplevert.

Bron: Gemeente

Advertentie