1 – Team van de Eeuw – Selectie oud-spelers & eerste

Bekendmaking Team van de Eeuw bij VV Bodegraven

Na weken van stemmen was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. In de kantine van vv Bodegraven werd het Team van de Eeuw gepresenteerd. 
Veel stemmen

Door leden, oud-leden en supporters was er de afgelopen maanden gestemd. Dit heeft uiteindelijk geleid tot 56 ingevulde formulieren, 203 Facebook reacties, 39 mailtjes, 13 appjes en vele persoonlijke gesprekken waarbij er op tientallen spelers was gestemd. 

Hierbij gingen de meeste stemmen uit naar spelers die in de recente geschiedenis hebben gespeeld. Om het eerlijk te houden heeft de jubileumcommissie daarom ook gekeken in hoeverre een oud-speler heeft bijgedragen aan de voetbalgeschiedenis van vv Bodegraven. Denk hierbij aan behaalde kampioenschappen maar ook aan het aantal gespeelde jaren in vv Bodegraven 1. Het aantal stemmen in combinatie met de bijdrage in voetbalgeschiedenis, bepaalde of iemand wel of niet behoorde tot de kanshebbers voor het Team van de Eeuw.

Team van de Eeuw

Zaterdagmiddag werd dan uiteindelijk het Team van de Eeuw gepresenteerd. Waarbij het team in iedere linie bestond uit een aantal basisspelers en wisselspelers. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een selectie van 18 spelers.

In de selectie van 18 spelers staan Karel Stikkelorum, Cees Blonk, Karim Kalai, Cock van Eck, Aad Groenen, Marcel Scheer, Wim van de Neut, Youri Voordouw, Krijn Blonk, Donny de Heer en Dolf Scheer in de basis en is er sprake van een sterk bezette bank met daarop Anton Schouten, Rino Bodt, Mike Voordouw, Ilias Hadi, Piet Potuyt, Ron Dikmans en Berto Romijn.

Verkozen trainers

Een team kan uiteraard niet zonder trainers. Om deze reden is ook Joszef Burges geselecteerd vanwege zijn behaalde kampioenschappen in 1971 en 1981, en Frank Bakker vanwege zijn behaalde kampioenschappen in 2010 & 2015. Deze 20 namen mogen met trots zeggen dat ze zijn opgenomen in het Team van de Eeuw.

Foto’s: ‘Ron Hoenson van Holland Pictures’

 X