Burgemeester ontvangt belletje Minister Grapperhaus over kwestie grafrust schending

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is dit weekend landelijk in het nieuws gekomen door de bloemleggingen op begraafplaats Vredehof aan de Zuidzijde in Bodegraven. Daarbij werden ernstige (ongefundeerde) beschuldigingen geuit over verschillende personen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft bij de politie aangifte gedaan van het verstoren van de grafrust door de actievoerders. De gemeente leeft mee met de nabestaanden van de overleden kinderen waarvan de graven bezoedeld worden door deze acties. Gister kwam er al een verklaring naar buiten. 
Telefoontje minister

Vanochtend kreeg burgemeester Christiaan van der Kamp een spontaan belletje van de Minister van Justitie en Veiligheid. De boodschap van het gesprek was het medeleven laten blijken aan de bevolking en de mensen die worden getroffen. “Hij belooft er alles aan te doen om dit te laten stoppen. Dit is een mooi gebaar van hem.” aldus Van der Kamp over de minister.

TV

De burgemeester geeft vanavond op meerdere tv-zenders tekst en uitleg over deze zaak. Zelf werd de burgervader ook verrast met bloemen van de actievoerders bij zijn huis. “Ik heb het echt te doen met de inwoners die worden beschuldigd. Het raakt hen diep. Ze zijn droevig en boos hierover. Daar stelt een bosje bloemen bij mijn voordeur niks bij voor.”

“Dit is vreselijk voor de mensen die deze kinderen zijn verloren en voor de mensen die beschuldigd worden van ernstige strafbare feiten. Het is een breed fenomeen en we doen er alles aan om dit te laten stoppen.”

Landelijk fenomeen

Ook elders in het land zijn graven bezocht door actievoerders. Er zijn tevens bloemen en teksten achtergelaten bij de gedenkstenen van Marianne Vaatstra en Nicky Verstappen, tot ongeloof van nabestaanden. “Dit kan en moet stoppen. Ik nodig ze graag uit om eens te komen praten op het gemeentehuis”, eindigt de burgemeester Christiaan van der Kamp.

De komende periode is meer beveiliging bij begraafplaats Vredehof in Bodegraven. 

 

 

 

 

 

 X