Doelpunten festijn bij VV Bodegraven VEP

Met vele gemiste kansen, klassieke verdedigingsfouten en 8 doelpunten kreeg het publiek afgelopen zaterdag bij VV Bodegraven – VEP een vermakelijke voetbalwedstrijd voorgeschoteld.

Om half drie had het publiek keurig een plek in de zon gezocht op een van de bankjes langs de lijn of het terras. De wedstrijd begon echter een half uurtje later omdat de aangewezen scheidsrechter niet was komen opdagen. Gelukkig was er door Dick Verwoerd snel een vervanger geregeld in de persoon van dhr. de Jong uit Woerden. Het half uurtje vertraging betekende ook dat de spelers in het begin van de wedstrijd het juiste ritme nog moesten vinden en was er slechts één gevaarlijke situatie voor het doel van vv Bodegraven.

Na een corner werd de bal via een mooie volley rakelings over geschoten. Beide ploegen hanteerde regelmatig de lange bal om de snelle voorwaartsen te bereiken en in de 31 ste minuut was Bodegraven hiermee voor de eerste keer succesvol. Rachid Baija nam een lange bal keurig op de borst mee, was zijn tegenstander te snel af en schoof de bal beheerst in de verre hoek. 1 -0.  In de 39ste minuut ging een voorzet van rechts over de gehele Bodegraafse defensie heen en belandde bij de linksbuiten van VEP. De bal werd snel onder controle gebracht en de 1-1 als ruststand was een feit. Trainer Frits van Dijk maakte dankbaar gebruik van de rustpauze en zette zijn team anders neer.

In de tweede helft ging Bodegraven meer naar voren spelen en was in de 54ste  minuut hiermee al succesvol. Sam Bottenberg werd de diepte in gestuurd,  kapte vervolgens zijn tegenstander uit en scoorde de 2-1. Vijf minuten later ging het scorebord naar 3-1 nadat dezelfde Sam een afgeslagen corner beheerst binnenschoot. De 3-1 achterstand was voor VEP aanleiding om het roer om te gooien en er werden twee aanvallende krachten ingebracht ten koste van een verdediger en een middenvelder. Bodegraven had in de 75ste  minuut van de aanvallende intenties van VEP kunnen profiteren toen de spits vanaf de eigen helft geheel alleen naar de VEP keeper mocht vertrekken. De bal werd echter rakelings naast geschoven en de wedstrijd ging niet op slot. VEP profiteerde hiervan. In de 78ste minuut negeerde de scheidsrechter het buitenspel signaal van zijn assistent en wist VEP de gezochte aansluitingstreffer te maken 3 -2.

Bodegraven bleef kansen creëren en in de 79ste minuut was het Rachid die net naast schoot. In de 82ste  minuut stelde een misverstand in de Bodegraafse defensie VEP in staat om de stand gelijk te trekken 3-3. Grote vreugde bij VEP waar Bodegraven direct van dacht te profiteren. Robbert van den Hedrik schoot vanaf de aftrap de bal over de teruglopende doelman in het lege doel. Echter de goed leidende scheidsrechter de Jong gaf aan nog niet gefloten te hebben en ook zonder VAR werd dit doelpunt afgekeurd.  In de 86ste  minuut was het wel weer raak voor vv Bodegraven. Robert ging alleen op de doelman af en speelde de bal breed op de goed meegelopen Mitchel vd Tier 4-3. VEP gaf echter niet op en zette wederom flink aan om weer op gelijke hoogte te komen. Daarin slaagde zij in de 92ste minuut dankzij wederom een verdedigingsfout van vv Bodegraven.  Een minuut later floot de scheidsrechter voor de laatste maal en mocht iedereen met een 4-4 eindstand een drankje op het terras gaan nuttigen.