logo-esto

Een mager puntje voor ESTO

Hoeveel kansen heb je nodig om een wedstrijd te winnen? Een vraag die zondag viel na afloop van de wedstrijd tegen COAL. De scherpte voor het doel van de tegenstander was voor ESTO wel een dingetje na de 2-2 eindstand.
Rvv COAL is een vereniging die precies 100 jaar geleden is opgericht door kolen- en havenarbeiders uit Katendrecht. Ze zijn gegroeid in het tribunerijke veld van Feijenoord aan de Rotterdamse Kromme zandweg. Anno 2019 stond er een ploeg op het veld die ongetwijfeld een afspiegeling was van de naoorlogse wijken rond het complex. Een ploeg met spelers die vanwege hun gemiddelde leeftijd, slim en handig met de mogelijkheden omging. Ook technisch vaardig was en steeds dreigend. ESTO zette daar bewegelijkheid, snelheid en helaas heel veel gemiste doelrijpe kansen tegenover. Het was na de aftrap wel even wennen in de estoverdediging. Dat resulteerde al in de zevende minuut in een 0-1 achterstand.

Met nog veel tijd op de klok mocht dat overigens geen groot probleem zijn. Verdiend kopte, na een rebound van de Rotterdamse lat, in de 22e minuut Jesper den Besten de gelijkmaker binnen. Nog steeds moest ESTO wennen aan haar slimme tegenstander en dat resulteerde enige minuten later in een strafschop en gele kaart voor Tim van de Lagemaat. Een klein duwtje in de rug was de aanleiding. Met de strafschop pakte COAL de 2-1 voorsprong tot de rust. Daarna zette ESTO een tandje bij in snelheid van balbehandeling en ging de tong op de schoenen bij COAL.

Het regende en regende. Water uit de hemel en kansen voor ESTO die niet werden verzilverd. Daar speelde doelman van COAL zeker een belangrijke rol in maar als het doel leeg is dan kan de bal er toch echt in. Good old Remi Hendriks bracht uiteindelijk in de 76e minuut de verlossing met een rake kopbal uit een voorzet van Wouter-Jan Bos, 2-2. Daarna bleef het regenen, ook kansen voor ESTO echter zonder resultaat. COAL rook tegen het einde van de wedstrijd nog mogelijkheden omdat ESTO enigszins inzakte. Donny Veenis moest zowaar nog een rol van belang spelen met uitstekend keeperswerk. De prima scheidsrechter liet niet te lang doorspelen.

Als verzopen katten verlieten 22 spelers met de 3 scheidsen na een toch wel boeiende wedstrijd het veld. COAL tevreden en ESTO teleurgesteld. Dat was ook het geval bij de vele trouwe ESTOsupporters die de weersomstandigheden hadden getrotseerd. Volgende week komt Groeneweg op bezoek in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets

Ingezonden bericht

 

X