1d87e623-1cb1-4a16-8862-031d981d5bf1

Bodegraver Amine Bakkali praat met Koningin Máxima

Een dag om niet snel te vergeten. Bodegraver Amine Bakkali heeft afgelopen donderdagmiddag in Amersfoort gesproken met Koningin Máxima. Hij was één van de vijf uitverkorenen die met haar mocht praten over de psychische gezondheid bij kinderen en jongeren.

De 22-jarige Bakkali werkt voor het bedrijf Diversion. De organisatie is een bureau voor maatschappelijke innovatie en ontwikkelt concrete oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. 

 “Ik geef lessen en presentaties op middelbare scholen in Nederland. Deze lessen gaan over psychische gezondheid. Het doel van deze lessen is om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Veel jongeren lopen namelijk rond met psychische klachten, maar durven hier niet over te spreken.”

Zelf angst

Ik had op de basisschool zelf een angststoornis. Ik schaamde me en dacht dat niemand mij kon helpen. Dit probleem heeft mijn voortgang aardig belemmerd. Na het praten over mijn probleem ben ik zelfs vier stappen omhoog gegaan. Dit was van Vmbo T naar Havo. Ik wil dit verhaal graag vertellen aan kinderen uit Bodegraven-Reeuwijk. Mijn doel is om op korte termijn dit soort lessen ook op de scholen in Bodegraven aan te gaan bieden.”

 

 

X