zussen_Nordhorn

Erin de Jong: 3x internationaal goud

Tijdens het Pinksterweekeinde heeft Erin met haar zussen (Nienke en Tessa)  namens GZC Donk meegedaan aan het internationale Pfingstschwimmfest in Nordhorn. Aan het Pfingstschwimmfest in Nordhorn deden aan totaal 1000 zwemmers mee en werd er 2 dagen lang gestreden om de snelste tijden.
Ook tijdens de slechte weersomstandigheden van afgelopen zaterdag werd er gewoon door gezwommen. Voor Erin de Jong stonden zaterdag  de 100 meter Rugslag en de 100 meter Vrijeslag op het programma. Ondanks de harde wind en vele regen wist Erin toch een zeer snelle tijd neer te zetten en behaalde op beide afstanden een gouden medaille. Haar zus Tessa behaalde bij de 100 meter Rugslag Brons en op de 100 meter Vrijeslag Zilver.

Zondag had de tweeling Erin en Tessa de Jong maar 1 afstand op het programma, namelijk de 100 meter schoolslag. Intussen was het weer helemaal omgeslagen en werden deze dag alle wedstrijden in een stralend zonnetje gezwommen. Ook op deze afstand behaalde Erin een Gouden en Tessa een Bronzen medaille. Hun zus Nienke zwom het weekend 5 wedstrijden en behaalde op 2 afstanden ( 400 meter Vrijeslag en 200 meter Wisselslag) door op beide afstanden als 6e te eindigen een speciale oorkonde.

Tot de zomer vakantie hebben de 3 zussen nog een aantal wedstrijden. Zo doen ze alle drie nog mee met het Open Water Bodegraven op 22 juni en op de Klassementswedstrijden op 23 juni in Gouda. Voor Erin de Jong wordt het nog spannend ( heeft 3 limieten gezwommen) of ze op 30 juni mee mag doen met de landelijke Speedo Sportemotion Jaargang Finales in Dordrecht.

Ingezonden berichtX