Collectebus foto 2019

Collecteweek Rode Kruis Bodegraven

Van 16 juni tot en met 22 juni is de jaarlijkse collecteweek van het Rode Kruis. In deze week gaan de collectanten langs de deuren om geld op te halen voor de Bodegraafse afdeling van het Rode Kruis. Ook zullen de vrijwilligers op diverse locaties in Bodegraven staan met de collectebus. Dit jaar zullen er voor het eerst ook enkele digitale collectebussen gebruikt worden, waarbij men ook met de pinpas kunt doneren. 
Rode Kruis Bodegraven staat op verschillende momenten klaar om hulp te bieden of informatie te verstrekken. Zo is het Rode Kruis aanwezig op diverse evenementen om eerste hulp te verlenen, zoals de Najaarsmarkt en de Vakantiespelen. Daarnaast houdt de afdeling zich onder andere bezig met het organiseren van EHBO- en reanimatiecursussen, noodhulp bij calamiteiten, burgerhulp en zelfredzaamheid.

De hulporganisatie werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften om haar belangrijke activiteiten te kunnen voortzetten. Daarom zamelen zij ieder jaar tijdens de collecteweek geld in. Met de opbrengst van de collecte worden de Rode Kruis vrijwilligers getraind, EHBO-materialen aangeschaft en cursussen georganiseerd.

U kunt het Rode Kruis steunen door een bijdrage te doen in de bekende groene collectebus, maar u kunt uw gift aan Rode Kruis Bodegraven ook via een Tikkie overmaken. Ga daarvoor tijdens de collecteweek naar de website www.rodekruisbodegraven.nl.

Ingezonden berichtX