Matige wedstrijd voor Vriendenschaar 1 eindigt in gelijkspel

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Vriendenschaar wederom in een goed gevulde Sporthoeve, ditmaal tegen de selectie van Korbatjo. Vriendenschaar 2 boekte een mooie zege tegen Korbatjo 2 (eindstand: 18-12). Daarna was het beurt aan Vriendenschaar 1.

Het beloofde een spannende, maar ook leuke wedstrijd te worden: de twee eerste teams stonden voorafgaand aan deze wedstrijd samen op de derde plek. Beide teams waren voornemens er een mooie pot van te maken. Dit leek het ook te worden toen Vriendenschaar opende met een goal.

Na deze goede start veranderde de wedstrijd echter in een moeizame pot, mede omdat Korbatjo 1 besloot een aantal vormen van het zogenaamde ‘antikorfbal’ in te zetten, zoals achterverdedigen. Dit hielden zij, helaas, de rest van de wedstrijd aan. Vriendenschaar 1 kon hier niet mee omgaan: er werd veel balverlies gedraaid en er werd te snel geschoten. Na een door coach Jorrit de Grutter aangevraagde time-out kwamen de Bodegravers weer iets beter in de wedstrijd. Zo werd het net voor rust nog 11-11.

Dit bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijd: beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, en de stand ging dan ook tot in de laatste seconden gelijk op. Dit zorgde voor een erg spannende tweede helft, waarin de ploeg van De Grutter beduidend overtuigender speelde dan bij de start van de wedstrijd.

Dit mocht echter niet meer baten voor de uitslag: net voor het einde wist Vriendenschaar 1 nog met twee doelpunten voor te komen, maar Korbatjo kwam al gauw weer gelijk. Speler uit Vriendenschaar 2 Jack Bunnik werd nog ingebracht om een goal te forceren, hetgeen ook lukte, maar de aanval daarop wist ook Korbatjo weer te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een 19-19 gelijkspel.

Aanstaande zaterdag wordt door de Vriendenschaar-selectie uit gespeeld tegen ONDO: zowel ONDO 1 als ONDO 2 neemt de eerste plaats in in het huidige klassement, met een ruime voorsprong (respectievelijk 6 en 4 punten) op de nummers twee.