foto omloop_thumb_4d43

Omloop Groene Hart Bodegraven weer van start

Fietsen, wandelen en proeven op 2e Pinksterdag. Ook dit jaar organiseert Lionsclub Bodegraven weer een fiets en wandelfestijn op 10 juni aanstaande. Traditioneel werd deze omloop samen met een aantal clubs in de regio georganiseerd, maar dit jaar kiest Lions Bodegraven voor een eigen, vernieuwde opzet.

 Omloop 2.0

Het leek er even op, dat er een einde zou komen aan de fiets en wandelactiviteit die al vele jaren lang door Lionsclub Bodegraven samen met andere clubs in de regio werd georganiseerd. De stichting Omloop Groen Hart hield op met bestaan en daarmee de jarenlange samenwerking. Lionsclub Bodegraven besloot vorig jaar om toch door te gaan met deze activiteiten dat bleek een groot succes.

Wandelen, fietsen en Move & Proef

Zoals van ouds kunnen fietsers deelnemen aan routes van 25, 40, 60 en 80 kilometer en zijn er voor de wandelaars routes van 10 en 15 kilometer. De routes gaan langs mooie plekjes in het Groene Hart en zijn uitgebreid beschreven. Vorig jaar is voor het eerst de Move & Proef tocht van start gegaan en trok toen meer dan 50 deelnemers. Dat riep om een vervolg.

Move & Proef

Deelnemers krijgen de gelegenheid om in te schrijven voor een wandelroute van 25 kilometer en een fietsroute van 40 kilometer waarbij bewegen en culinair worden gecombineerd. De tocht voert door het mooie buitengebied van Bodegraven langs een drietal stempelplaatsen waar de Move & Proef deelnemers kunnen genieten van een verrassend drankje en een hapje. Deze unieke en gezellige tocht wordt dit jaar voor de tweede maal en voor een beperkt aantal deelnemers aangeboden en biedt een uitstekende gelegenheid om op 2e Pinksterdag er met vrienden, familie of kennissen op uit te trekken.

Goede doel

Ook dit jaar wordt de Omloop weer georganiseerd om sponsoring van goede doelen mogelijk te maken. Een belangrijk deel van de opbrengst zal ook dit jaar weer besteed worden aan activiteiten die door de lokale afdeling van de Zonnebloem worden georganiseerd voor licht gehandicapten en ouderen uit Bodegraven – Reeuwijk Daarnaast werven we als club middelen om de jaarlijkse Muzikale Kerstontmoeting  voor ouderen ook dit jaar weer mogelijk te maken.

Meer informatie

Op de website http://omloopgroenehartbodegraven.lionsbodegraven.nl  is meer informatie te vinden over deze activiteit.

X