Overtuigende overwinning voor dames VSTS

Op zaterdag 5 januari speelde VSTS dames 1 haar eerste wedstrijd van 2019 in de Kuil tegen Velo dames 1. De Bodegraafse dames begonnen sterk aan de wedstrijd en namen gelijk een voorsprong van vijf punten. Het spel van VSTS was op alle vlakken goed verzorgd en Velo kwam er niet aan te pas. Binnen de kortste keren was de setwinst met 25-17 een feit.

Ook in de tweede set kwam VSTS goed uit de startblokken. Halverwege de set kon Velo korte tijd aanhaken, maar mede door goede aanvallen van Elvira Duiven en collectief sterk spel van VSTS, was de thuisploeg ook in deze set een maatje te groot. De set werd met 25-15 op overtuigende wijze binnengehaald.

Hoewel het Velo was dat de eerste twee punten van de derde set scoorde, pakte VSTS het initiatief weer over bij een stand van 5-5. De voorsprong die vervolgens ontstond werd, ondanks sterker tegenspel van Velo, niet meer uit handen gegeven. De derde set werd met 25-20 binnengehaald door de Bodegraafse ploeg. De wedstrijd was daarmee al gewonnen, maar vanwege de spannende stand in de competitie was het bonus van bonuspunt van de vierde set ook van groot belang. VSTS mocht daarom niet verslappen en speelde de wedstrijd met veel overtuiging gecontroleerd uit. De 25-18 winst in de vierde set betekende dat de 4-0 overwinning en daarmee de volle buit van 5 punten door de dames van VSTS waren binnengehaald. Hierdoor klimt VSTS van de 12e naar de 7e plek op de ranglijst, maar omdat verschillen klein zijn is de komende wedstrijd uit tegen Utrecht op 12 januari wederom van groot belang.