Recordopbrengst Snertloop bij RVC’33

Op zaterdag 5 januari organiseerde voetbalvereniging RVC’33 weer de Snertloop, een rondje door de Reeuwijkse polder van 4,2 km voor zowel hardlopers als wandelaars. Dit jaar waren er maar liefst 529 deelnemers en werd er totaal € 10.000,- (!) opgehaald voor het goede doel van dit jaar, de actie van het team ‘Hope against ALS’ dat zoveel mogelijk geld probeert in te zamelen voor de stichting ALS.




Terwijl om 13.30 uur de jeugd t/m 10 jaar begonnen aan hun hardlooprondjes om het hoofdveld, starten tegelijkertijd de bijna 300 wandelaars aan de 4,2 km lange wandeltocht onder prima weersomstandigheden. Het was dan ook een mooi gezicht om zo’n ‘sliert’ mensen te zien lopen door de polder van Reeuwijk-Dorp. Bij terugkomst kon een ieder genieten van een gratis bakje snert en hadden de teamleden van ‘Hope Against ALS’ gezorgd dat er broodjes bal en worst verkrijgbaar waren voor de innerlijke mens na de sportieve inspanning.

Om 15 uur waren de ruim 200 hardlopers aan de beurt om te beginnen aan hun rondje. De winnaar van de vorige editie was ook dit jaar de snelste, Bodegraver Danny Binnendijk finishte in een tijd van 14:14min. gevolgd door Martijn van der Vis in 14:22. Snelste RVC’33-lid was dit jaar Robin de Jong (15:11). Bij de dames won Evita Hoogeveen in een tijd 16:57min. Met een tijd van 18:24 mocht Fien Post zich de snelste RVC-dame noemen.

Na afloop vertelde RVC’33-er Chris de Heij over zijn ziekte ALS en hoe belangrijk het is dat er onderzoek naar deze dodelijke ziekte komt om hier een medicijn tegen te kunnen vinden; is het niet meer voor hemzelf dan wel voor alle anderen die ermee te maken krijgen. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ probeert Chris de Heij dan ook samen met het team ‘Hope Against ALS’ zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoek mogelijk te maken tegen deze ziekte. Voorzitter Ton van Veen kon dan ook bekend maken dat er deze dag met het inschrijfgeld van de deelnemers (wat na afloop werd verdubbeld door Chris zijn werkgever Vergeer Holland), actie van de herenselectie, bijdrage van RVC’33, donaties en sponsoring een totaalbedrag van maar liefst € 10.000,- is opgehaald voor de strijd tegen ALS.

De organisatie kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagde dag met een record aantal deelnemers en opbrengst en dankt iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Foto’s Letty Blanken en Joyce de Witte

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank