Podiumplek Nederlands Kampioenshap karting voor Bodegraver!

Verslag Chrono Nederlands kampioenschap 4takt karting 2022 ronde 2 Circuit Spa België. 1 Mei werd de 2e ronde van het Chrono Nk 4Takt karting gehouden op het mooie kart circuit van Spa fracochamps in België. ‘’In de Parolin Id Engines klasse ben ik, Zheng Kuyf (Zhengkuyfracing), 3e in het dagklassement geworden en in het overall klassement 6e van de 22 rijders.

De kwalificatie ging niet als gepland door een ongeval dat een rode vlag-situatie veroorzaakte. Daardoor werd de kwalificatie afgebroken. Maar toch een 13e startplaats van de 22 rijders weten te scoren.

Tijdens de 1e race had ik een goede start en won direct een aantal posities. Tijdens de race was de grip goed en kon ik nog een paar plaatsen opschuiven om in de laatste ronde als 6e te finishen. Geen slecht resultaat.

Op naar race 2.  Ik mocht nu starten als 6e, maar bij de start verloor ik een plaatsje. Tijdens de race heb ik deze weer weten terug te pakken en kon ik als 6e finishen, dus mijn positie goed verdedigd. En op de staart gezeten van de nummer 5 net niet kunnen aanvallen.

Ik mag dus in race 3 weer starten vanaf de 6e positie. Bij de start zat ik er goed bij en kon mijn positie vasthouden. De concurrentie zat me echt op de hielen en ik moest stevig verdedigen maar de grip van de banden nam snel af waardoor ik niet mij positie kon vasthouden. Aan het einde finishte ik als 11e. Dat was balen, want ik zat er goed bij. Maar het eindresultaat mag er zijn: 6e in het overall klassement van de Parolin ID-Engines en

3e in het Parolin ID-engines standaardklasse Klassement. Ik wil graag mijn sponsoren, mijn familie en mijn coach Frank De Wit bedanken voor de ondersteuning om dit voor mij mogelijk te maken.’’