Roan van der Weide op NJJK

PR’s voor Roan van der Weide op NK

Vanaf 5 t/m 8 december vond in Eindhoven het NJJK plaats (Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen). Hierbij nemen de snelste zwemmers van Nederland het tegen elkaar op. Bodegraver Roan van der Weide had zich heel knap voor dit NJJK geplaatst.
Roan zwemt bij de Goudse zwemclub WIDEX GZC DONK en stond op zaterdag en zondag aan de start voor de 100 meter vrije slag, 100 meter schoolslag, 100 meter rugcrawl, 100 meter vlinderslag, 100 meter wisselslag en 200 meter vrije slag. Hij had er erg veel zin in en wist een mooie prestatie neer te zetten.

Op zaterdag verbeterde Roan zijn tijd op de 100 meter schoolslag met bijna 5 seconden en zwom hij op de 100 meter wisselslag een persoonlijk record (pr) van bijna 1,5 seconden. Op zondag zette Roan zijn vorm door en zwom een pr van ruim 2 seconden op de 100 meter rugcrawl. Op de 100 meter vlinderslag kwam hij net 1 slag te kort en zwom slechts 0.08 seconden boven zijn tijd. Als laatste stond de 200 meter vrije slag op het programma. Met een knappe pr van ruim 3 seconden sloot hij het toernooi mooi af en eindigde als 21e in het klein klassement.   

Op de foto: Roan van der Weide op het NJJK

Ingezonden bericht

X