Vakgarage27 (1 van 1)

ReBo-er van de Week: Chris Heemskerk

Hij is voorzitter van de Tafelronde, werkt bij De Vakgarage Bodegraven en is vader van een prachtige tweeling. Hij kwam tijdens de Najaarsmarkt van 1987 tot een bijzondere ontdekking en in zijn vrije tijd loop hij graag hard. De ReBo-er van deze week is: Chris Heemskerk.
Naam: Chris Heemskerk

Leeftijd: 41

Woonsituatie: Getrouwd met Mariëlle en woont met hond Mo en tweelingdochters

1. Waar kennen mensen jou van?

“Mensen kennen mij ‘gewoon van het dorp’ waar ik vaak te vinden ben voor een hapje of drankje. Maar ook van Tafelronde Bodegraven die bijvoorbeeld de 10 van Boreft, het Pleinfestijn en Open Tafel in Rijngaarde organiseert. Verder kunnen mensen mij kennen van mijn werk bij Vakgarage Bodegraven en als trotse papa van mijn tweelingdochters.”

 

2. Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

“De meeste dagen van de week sta ik rond half 8 op. Maar op woensdag & vrijdag gaat de wekker om 06:45. Ik loop dan samen met Frank, Tom & Ard een rondje hard door Bodegraven. Daarna een blokje om met hond Mo om vervolgens een bakje koffie te drinken met mijn vrouw Mariëlle en vervolgens onze dochters wakker te knuffelen. Dan op de fiets naar de zaak om de echte werkdag te starten. Ik laat me leiden door de dag. Dat betekent dat wanneer ik denk dat ik een dag achter de computer door ga brengen ik zomaar ineens voor een auto-zoekopdracht aan de andere kant van het land kan zitten. Ik ontmoet heel veel mensen in mijn werk met de meest uiteenlopende verhalen. Heel leuk, interessant en divers!”

Wat waren wij trots!

3. Waar heb je goede herinneringen aan?

“Aan de Najaarsmarkten en dan in het bijzonder die van 1987. Achterop de fiets van mijn broer reed ik richting de Vromade om daar te ontdekken wie de Kaaskoningin dit jaar zou zijn. Tot mijn grote verbazing zat mijn moeder in de koets! Wat waren wij trots! Met recht nog steeds het best bewaarde geheim van Bodegraven en een mooie traditie waarop we zuinig moeten zijn.”

4. Welke (nieuws) gebeurtenis in Bodegraven-Reeuwijk is je het meest bijgebleven?

“De moord op het stationsplein ergens midden jaren ‘90 waarbij een jongen werd neergestoken.”

5. Welke persoon inspireert jou uit Bodegraven-Reeuwijk?

“Naast mijn vader en broer Jacco zijn dat de mensen in Bodegraven die zich belangeloos inzetten voor ons dorp, voor de lokale ondernemers en voor de medemens. Dat zijn er gelukkig meerderen. Maar bijvoorbeeld Annie Jansen en Hetty Veerman, zijn heel waardevol voor onze gemeente.”

6. Waar kom je graag/favoriete plekken?

“Ik loop graag een rondje hard. De Oud Bodegraafse weg is dan wel één van mijn favoriete routes. Net als rondje put, langs Fort Wierickerschans waar ik ben getrouwd met de leukste vrouw van Bodegraven; Mariëlle. Verder kom ik graag in de lokale horeca. Van Kras tot Restaurantje aan de Rijn en alle andere leuke restaurants die ons dorp rijk is.”

7. Waar word je nu blij van in Bodegraven-Reeuwijk?

“Van het dorpse, het feit dat veel mensen elkaar kennen, de gezelligheid die dat met zich meebrengt. Maar ook de Najaarsmarkt, de intocht van Sinterklaas. Van de groene polder direct om de hoek, de Reeuwijkse plassen en de centrale ligging midden in de Randstad.”

8. Wat mis je in Bodegraven-Reeuwijk?

“Een echte Koningsdag in ons centrum georganiseerd door een Oranje vereniging. Wij kunnen wat dat betreft een voorbeeld nemen aan Reeuwijk!”

9. Waar zou je nog heen willen verhuizen uit Bodegraven-Reeuwijk?

“Bodegraven biedt mij en mijn gezin alles wat ik wil, maar stel dat ik ooit zou moeten verhuizen dan zou ik ergens aan de kust gaan wonen.”

10. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

“Meer huisvesting voor jongeren. Verder denk ik dat de burgemeester goed werk verricht.”X