Robin de haan debuteert op NK atletiek U18

Zaterdag 12 en zondag 13 september werd in Amersfoort het Nederlands Kampioenschap Atletiek U18 & U20 georganiseerd. Robin de Haan van Sportclub Reeuwijk debuteerde zaterdag tijdens dit NK op de 800 meter in de categorie onder de 18 jaar.

Door de goede tijden op de 800 meter die Robin gelopen heeft tijdens zijn laatste wedstrijden mocht hij starten in de series van de 800 meter. Door een sterk gelopen race finishte hij in zijn serie als derde in een tijd van 2.06 55 minuten. Deze plaats en tijd waren niet voldoende om door te gaan naar de finale van de 800 meter op zondag. Van de 24 gestarte atleten wist hij overall een 16e plaats te behalen.

Het starten op een NK geeft altijd een speciaal gevoel en hij is daarmee een ervaring rijker.

Door de progressie op de 800 meter die hij dit seizoen geboekt heeft en mogelijk volgend jaar door zou kunnen trekken kan hij deze ervaring mee nemen als het hem lukt om dan weer te starten op het Nederlands Kampioenschap Atletiek U18 & U20.

Vorig weekend op zondag 6 september liet Robin ook al zien in een goede vorm te verkeren. Hij startte die zondag op de 800 meter op het Open Zuid-Hollands Kampioenschap.

Hij eindigde op de tweede plaats bij de jongens junioren C2 in een tijd van 2.05.31 minuten.

Deze tijd betekende maar een paar tiende boven zijn beste tijd.

Wessel Baas reigt de persoonlijke records aan elkaar

Waar Robin de Haan deelnam aan het NK U18 in Amersfoort, namen ook twee atleten van Sportclub Reeuwijk deel aan een wedstrijd voor CD junioren in Alphen a/d Rijn.

Wessel Baas deed mee aan de volgende onderdelen: 100 m sprint (13.71 sec.), 800 meter (2.24.67 min.), hoogspringen (1.45 m), verspringen (4.75 m), kogelstoten (11.53 m), en speerwerpen ( 37.65 m). Met deze prestaties wist hij al zijn persoonlijke records aan te scherpen. Het kogelstoten sprong er boven uit, zijn oude persoonlijke record stond op 10.02 m en wist dat met anderhalve meter te verbeteren naar 11.53 meter. De 800 meter wist hij te winnen. Met het kogelstoten en speerwerpen eindigde hij op een tweede plaats.

Tamar Möckelmann deed voor het eerst mee aan een wedstrijd en stond aan de start van de 80 meter en finishte in een tijd van 13.37 sec. Ze deed ook mee met het speerwerpen en wierp de speer naar een afstand van 11,61 meter. Beide prestaties betekende een persoonlijk record.