Sterk ESTO heeft moeite met scoren

De 2-0 overwinning op MMO uit Hoogmade was een flauwe afspiegeling van de verhouding op het veld. Wel is het ruim voldoende om daarmee door te gaan naar de volgende ronde in de bekercompetitie.

Na de start van de wedstrijd leek een goed doelpunt van Wouter-Jan Bos in de 10e minuut de ouverture voor een middagje prijsschieten. Niets was minder waar, ESTO zakte in de eerste helft terug en werd slordig is de opbouw en passing. Vol vuur pakte de ploeg wel in de tweede helft de draad weer op. MMO werd van de mat gespeeld maar hoefde zich weinig zorgen te maken omdat de rijkelijk geboden kansen niet benut werden. De keeper van MMO speelde daar ook een rol in. Door het uitblijven van doelpunten loerde zelfs een gelijkmakertje om de hoek. Het was een handsbal in de 70e minuut binnen het strafschopgebied MMO die voor ESTO de verlossing bracht. Bos schoot de bal hard en zuiver binnen voor de 2-0 einduitslag. Een twee strafschop in de 80e minuut knalde hij echter op de lat. Volgende week begint het echte werk tegen Zoetermeer. Wellicht één van de beste ploegen in de 3e klas C van de competitie. Met een feestdag wordt aan de Kievitsheuvel de start van de competitie ingeluid. Vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom, om 14.00 start de wedstrijd.

Verslag en beeld: Han Koevoets.