Sterke 3-1 overwinning ESTO

De wedstrijd moest op gang komen en dat duurde ongeveer drie kwartier. Aftastend naar elkaars krachten namen beide ploegen weinig risico’s en was het zo nu en dan een saaie pot.

Kort voor rust prikte uitblinker Kevin Duthler echter, na een fraaie pass uit een vrije trap van Tim van de Lagemaat, de 1-0 binnen. Het moment kon voor ESTO niet beter en het was eigenlijk ook wel verdiend. Ogenschijnlijk leek het Vlaardingse VFC de betere ploeg zonder gevaarlijk te zijn. In werkelijkheid waren de grootste kansen voor ESTO en gaf de jonge ESTO verdediging in samenwerking met het ervaren middenveld geen krimp.

Na de rust kreeg ESTO een beetje wind in de rug en gooide meer energie in de strijd. Compact spelend en feller in de duels verloren de bezoekers het middenveld. Ook hielden ze beducht op een counter iets teveel mensen achterin. In een sterke pingelactie knokte Jesper den Besten zich in de 57 minuut naar de achterlijn. Hij drukte de bal in een vol strafschopgebied langs de grabbelende boom van een Vlaardingse keeper. Wouter-Jan Bos gaf het laatste tikkie tegen de bal voor de 2-0. VFC ging daarna op zoek naar de tegentreffer en pakte het initiatief. Bij een counter van ESTO mochten ze nog de handjes dichtknijpen toen een geplaatst schot van Lars Verheul tegen de Vlaardingse doelpaal spatte. Even later viel een kopbal over Donny Veenis in het doel van ESTO en de 2-1 stand gaf de Vlaardingers vleugels. Ze creëerden echter nauwelijks goede kansen en in de lucht bleek de lange Bas van Goudswaard heer en meester. De bevrijding voor ESTO kwam in de 75e minuut toen Jesper den Besten een schot van richting veranderde voor de 3-1 eindstand.

Volgende week zondag gaat ESTO in Schiedam op bezoek bij Excelsior ’20. De wedstrijd begint om 14.00 uur.