Theater over dementie druk bezocht

Op woensdagavond 21 september vond in het Evertshuis in Bodegraven de voorstelling over dementie ‘Plakband & Polaroid’ plaats. Maar liefst 190 mensen bezochten deze speciale avond van het Alzheimer Café.
De kijkers beleefden mee hoe het leven van twee partners, waarvan een dementie heeft, grote veranderingen met zich meebrengt. Van boze uitbarstingen, angstige momenten, fysieke beperkingen tot heldere, dierbare en liefdevolle momenten. Het theatergezelschap Vliegeren met Tegenwind speelde dit levensecht na, wat zorgde voor een muisstille zaal.

Na afloop konden de bezoekers vragen stellen en hun reactie geven. Een bezoeker met dementie vertelde: ‘Het was alsof ik mijn eigen leven op het toneel zag, heel veel herkenbare momenten. Knap gedaan’. Een ander stel zei: ‘Goed te weten, maar ook confronterend, wat ons nog te wachten kan komen te staan’.

Alzheimer Cafés

Deze voorstelling was een speciale editie van Alzheimer Café Midden-Holland in het kader van Wereld Alzheimer Dag, mogelijk gemaakt door diverse financiële bijdrages. Maandelijks wordt er afwisselend in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven een Alzheimer Café georganiseerd. Dit is een ontmoetingsplek waar informatie, tips en ervaringen worden gedeeld en de gelegenheid wordt geboden vragen te stellen.

Elke maand is er een ander thema met een spreker, en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Casemanager en vrijwilliger Petra Vane: “De thema’s lopen uiteen van bewegen tot juridische zaken tot hoe blijf je als mantelzorger in balans. Wij putten uit onze verhalen van onze cliënten en luisteren goed welke vraagstukken er spelen. In de cafés hopen we daar meer mensen mee te helpen door ze van de juiste informatie en adviezen te voorzien. Iedereen is van harte welkom”.  

Volgende café in Gouda op 17 oktober

Locatie:           Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, Gouda
Tijd:                19:30 – 21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur
Thema:           Technologie & domotica als steun 

Smartphones, apps en (zorg)robots: ze zijn steeds belangrijker geworden in deze digitale tijd. En kunnen goed helpen als hulpmiddel om langer thuis te wonen. Wat is er mogelijk? U krijgt praktische voorbeelden en tips.

 Meer informatie en de jaaragenda vindt u op:

https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank