Varkentje Knor terug op Domburgterrein in Hart van Bodegraven

Gisteren is ‘varkentje Knor’ onthuld. Wethouder Kees Oskam heeft Knor samen met kunstenaar Alphons van Leeuwen, met Broos de Groot als vertegenwoordiger van de Stichting Historische Kring en met projectontwikkelaar Waldi van der Wilk van Heijmans Vastgoed BV terug gebracht naar de ingang van ‘Hart van Bodegraven’. Dit is de nieuwe woonwijk op het terrein van de voormalige slachterij bij de Oud Bodegraafse weg, bij de spoorwegovergang. 
Knor is een bronzen kunstwerk van de Bodegraafse kunstenaar Alphons van Leeuwen. Wethouder Oskam vertelt: “In 1979 heeft het personeel van slachterij G. Baas & Zonen, waaronder vele Bodegravers, het varkentje cadeau gedaan ter ere van het 25-jarig bestaan van het bedrijf. Een replica van dit varken is in 2020 aangekocht door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het beeld heeft tijdelijk in het gemeentehuis gestaan. Nu is Knor weer op de plek waar hij hoort, in het ‘Hart van Bodegraven’, als aandenken aan het oude abattoir dat hier vanaf 1924 tot 1992 stond.”

De eerste 55 woningen van het ‘Hart van Bodegraven’ zijn afgelopen jaar opgeleverd. Het complex voor Mozaïek Wonen met 29 energiezuinige sociale huurappartementen wordt in het eerst kwartaal van 2021 opgeleverd. De openbare ruimte bij de woningen is ondertussen al ingericht en de aanwezigheid van varkentje Knor maakt het helemaal af. “Ik ben blij met deze nieuwe wijk,” vervolgt Oskam.“ Een gevarieerde, duurzame en gasloze wijk met grondgebonden woningen en levensloopbestendige sociale huurappartementen. De mensen wonen hier aan de rand van het dorpscentrum van Bodegraven, vlakbij alle voorzieningen. Toekomstbestendig is het, zowel voor de bewoners van deze nieuwe wijk als de woningen zelf!”

Licentie: Copyright
Auteur:  Bore

 X