Vriendenschaar 1 pakt punten na goede wedstrijd in Vlaardingen

Op zaterdag 25 mei speelde Vriendenschaar 1 uit tegen Twist 1, een goede tegenstander met voornamelijk ervaren heren. De opdracht voor de verdediging was dan ook voor de heren van Vriendenschaar om goed te sluiten, en voor de dames om goed voor te verdedigen.

Aanvallend was het belangrijk een dynamisch spelletje te spelen, zonder een al te vaste rebound. Dit maakte dat speler Jack Bunnik voornamelijk voorin stond en goed was voor vijf doelpunten. Bij rust was het 4-9 voor de ploeg van De Knikker Keukens.

De start na rust was voor de Bodegravers erg sterk. Zo werd er vier aanvallen achter elkaar gescoord, en kwam Vriendenschaar uiteindelijk op een voorsprong van 6-14. Hierna werd het spel van de Bodegravers echter wat slordiger, en zo kwam Twist terug tot een stand van 11-14.

De wedstrijd leek zo toch nog spannend te worden. Gelukkig wist bij de zojuist genoemde stand van 11-14 eerst speelster Merel van Wensveen een mooi doelpunt te scoren, en kort daarna ook nog zojuist ingebrachte speler uit de A1 Justin Kersseboom, waardoor Vriendenschaar zich veilig stelde van winst.

Eindstand: 15-18, met opnieuw een vrij hoog doelpuntenaantal voor Vriendenschaar, waarin zeven basisspelers een aandeel hadden. Aanstaande zaterdag 1 juni speelt Vriendenschaar thuis een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de tweede klasse.