VSTS Dames 1 en Heren 1 wedstrijdverslagen

Lees hier de wedstrijdverslagen van VSTS Dames 1 en Heren 1.

VSTS Dames 1 speelt 5e vijf-setter op rij en verliest in IJsselstein

De Bodegraafse dames van coach Dennis Strang speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in IJsselstein tegen Departyshop.nl VIVES dames 1, een team in de middenmoot. Deze wedstrijd was niet iedereen beschikbaar. Marianne Polderdijk kampt nog met een blessure en werd wederom goed vervangen door Sam van Schaijk van Dames 2.

De eerste set werd gestart met Steffi van den Berg als spelverdeler, Karin van Rijn als libero, Kirsten van der Lecq en Aline van den Heuvel als passer-lopers, Elvira Duiven als diagonaal en als middens Fleur van der Laan en Sam van Schaijk. De eerste set ging gelijk op en halverwege kwamen middels een dubbele wissel Angelene Rozendaal en Judith Terpstra binnen de lijnen. Met mooie aanvallen scoorden Rozendaal een paar mooie punten. Olivia van Wijngaarden scoorde aan het einde van de set nog belangrijke punten met een service-serie. De set was snel een prooi voor de dames van VSTS, 25-18.

Set 2 startte dezelfde 7 dames die de eerste set hadden uitgespeeld. VIVES speelden met meer enthousiasme en een hogere service-druk dan VSTS. Het blok van VSTS was niet sluitend genoeg te krijgen. Coach Strang probeerde met wissels en time-outs de flow terug te krijgen in het team. Helaas pakte VIVES de setwinst met 22-25.

In set 3 kwam Van Wijngaarden in de basis en speelde een prima wedstrijd, aanvallend scoorde ze mooie ballen. De druk van VIVES bleef hoog en VSTS had moeite met de juiste gaten te vinden in de verdediging van de tegenstander. Na de ruime achterstand kwamen de dames uit Bodegraven steeds beter in hun eigen spel en werd de achterstand iets kleiner. Met Van den Heuvel aan de service leek het tij nog gekeerd te kunnen worden, maar toch pakte VIVES met 21-25 de set.

Set 4 werd er wat geschoven in de opstelling zodat Van Wijngaarden met haar service en prima verdedigende acties meteen voor een goede start zorgde, Van der Leck speelde een hele stabiele wedstrijd en scoorde met harde en geplaatste ballen. Van Rijn zette de passing en verdediging prima neer deze wedstrijd. Van Schaijk en Van der Laan scoorden regelmatig en werden zelfs niet door een 3-mansblok tegengehouden. Duiven scoorde bijna 100% op de diagonaal. De grote voorsprong werd niet meer door de dames weggegeven en Van den Heuvel scoorde de laatste bal, 25-20. Op naar weer een 5de set.

De laatste set werd een wisselvallige, spannende set. De voorsprong was voor de dames uit Bodegraven. Op 5-8 werd van speelhelft gewisseld maar door een goede service-serie van de aanvoerder van VIVES kwam de tegenstander op een 9-8 voorsprong. Het was stuivertje wissel aan het einde van de set. Geknokt en gestreden maar helaas vielen de 2 laatste aanvallen van VIVES ongelukkig binnen de lijnen en trok VSTS aan het kortste eind, 14-16.

Wederom een vijfsetter, helaas niet in winst om kunnen zetten en niet meer ongeslagen in de uitwedstrijden. VSTS staat op dit moment op plek 5 in de ranglijst. Zaterdag 14 december speelt Dames 1 de laatste wedstrijd van 2019, gewoon weer in de eigen vertrouwde Sporthoeve om 16.30 uur. Tegenstander is Inter Rijswijk dames 2. Alle support is weer welkom!

Heren VSTS verdwaald in Schoonhoven

Schoonhoven / Bodegraven – De heren van VSTS zijn de weg kwijt geraakt in Schoonhoven tegen DOS H1 en lopen tegen eerste verliespartij op.

Een gedreven en goed volleyballend DOS liet alle remmen los tegen koploper VSTS vanaf het begin van de wedstrijd, waardoor het spannend was om naar te kijken. De gehele wedstrijd lukt het niet het eigen VSTS spel te brengen en de heren uit Schoonhoven roken bloed en waren uit op een stunt. De Kraan & Roos Constructie equipe had geen goed antwoord op het onbevangen spel van DOS.

Een dik verdiende 4-0 overwinning voor DOS (setstanden: 25-23, 27-25, 25-22, 25-22) en het eerste verlies voor VSTS na een heerlijke start van het seizoen. Soms zit het mee en soms tegen. Gelukkig is er genoeg veerkracht bij de Bodegravers om vooruit te kijken.

14 december ontvangen zij VollinGo H2 (nr. 11) om 16:30 uur in de Sporthoeve in Bodegraven. Graag tot dan!