VSTS dames 1 zet stijgende lijn in

Afgelopen zaterdag reisden de dames van VSTS en coach Dennis Strang af naar Veenendaal, waar de wedstrijd tegen VCV Dames 1 op het programma stond. De thuiswedstrijd was al zwaar bevochten maar werd wel gewonnen. De dames hadden de afgelopen week goed getraind en zich voorbereid op het spel van de Veenendaalse club.

De wedstrijd werd gestart met Judith Terpstra op de spelverdeling, Jacky de Graaf als diagonaal, Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun op het midden, Annemarieke Zwaneveld als libero en Donna Sluijs en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

Het werd gelijk duidelijk wat voor opdracht de dames van Veenendaal hadden meegekregen en waar zij goed op hadden getraind, namelijk servicedruk, wat aan Bodegraafse zijde resulteerde in een zwakke passing waardoor er ook geen goed antwoord kwam met de aanval. VCV liep zo gauw uit en zij wonnen  de set overtuigend met 25-15.

De tweede set waren de dames van VSTS nog aan het bijkomen van de tik die was uitgedeeld, maar ze kwamen wel steeds beter in hun spel. De passing werd beter en de service ging lopen waardoor beiden ploegen elkaar nu in evenwicht hielden. Het werd een spannende set met een spannend einde.

Met hard werken en overtuiging in hun acties sleepte VSTS de set binnen met 23-25 en stonden de teams weer op gelijke hoogte.

Licht euforisch werd ook set drie voortvarend gestart door VSTS en in deze set lieten zij zien dat zij zeker niet thuishoren in de laagste regionen van de ranglijst. Alles klopte in deze set. Annemarieke liet haar waarde zien door de harde aanvallen van de linkshandige buitenaanvaller te verdedigen waarop Dana, die ingekomen was voor Judith, de aanvalsters weer goed kon bedienen, die ook keer op keer scoorden. Ook Elvira was binnen de lijnen gekomen voor Jacky en dit wierp zijn vruchten af. Met veel plezier en beleving werden de punten gepakt en met 16-25 werd de derde set gewonnen.

De dames waren gebrand om de vierde set ook te winnen en zo vier punten mee naar huis te nemen, maar de machine haperde en VSTS kon geen voorsprong pakken en moest toezien dat VCV de vierde set won met 25-19.

De vijfde en beslissende set moest een winnaar opleveren en de strijd ging gelijk op. VCV gooide hun servicekracht er weer in en zo pakten zij een lichte voorsprong die zij niet meer uit handen gaven. Helaas was de vijfde set te kort om nog terug te kunnen komen en won VCV deze set (15-10) en dus de wedstrijd met 3-2.

Ietwat teleurgesteld dat hier geen vier punten zijn behaald maar wel blij met de getoonde veerkracht in hun spel en de twee punten, gaan de dames van VSTS aankomende week weer hard trainen.

Zaterdag 2 februari is Kratos Dames 1 de tegenstander. De wedstrijd wordt om 16.30 uur gestart, thuis in De Sporthoeve. Alle support is van harte welkom!

Nog een blijde mededeling: Karin en Mark zijn de trotse ouders geworden van Bente, onze nieuwste teammascotte, van harte gefeliciteerd!