Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

VSTS Heren 1 zet grote stap voorwaarts!

Bodegraven – Afgelopen zaterdag heeft VSTS Heren 1 een belangrijke wedstrijd gespeeld tegen directe concurrent Switch Heren 2 uit Utrecht. Beide teams strijden tegen degradatie en er stond dus ook veel op het spel.

Meteen werd duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn en lange tijd ging het in de eerste set dan ook gelijk op. Meerdere malen nam VSTS een kleine voorsprong maar toch wist Switch weer aan te haken. Gelukkig voor de Bodegravers viel de set de goede kant op met een stand van 26-24.

Dit was een flinke klap in het gezicht van de Utrechters, wat in de 2e set nog zijn sporen na liet. De door Kraan en Roos Constructie gesponsorde equipe van VSTS wandelde met speels gemak over Switch heen, de set eindigde dan ook in 25-15.

Hoe “dik” de overwinning in de vorige set ook was, dit gaf zeker nog niet aan dat de wedstrijd gespeeld was. De rust in het spel van de Utrechters deed ze laten terugveren alsof er niets gebeurd was. Ze maakten het de Bodegravers flink lastig in de 3e set, maar met een aantal goede acties kon de set met een stand van 25-21 worden binnen gesleept door VSTS.

De overwinning was dus binnen, maar het bonuspunt moet nog worden verzilverd. In set 4 nam Switch het initiatief en de Kraan en Roos mannen konden er geen goed antwoord op vinden. Al werd de spanning teruggebracht door het inbrengen van 2 wisselspelers. Dit gaf de nodige energie in het team waardoor de aansluiting weer werd gevonden. Helaas voor VSTS ging Switch er na 2 rommelige ballen vandoor met deze setwinst. (25-27)

Een mooie uitslag en we lopen uit op de concurrentie. 23 Maart staat een uitwedstrijd tegen VOC Maarssen (nr. 4) op de agenda. Een wedstrijd waarin elk punt een mooi meegenomen punt is en er lekker onbevangen kan worden gestart.

Op zaterdag 6 april is VSTS voor het laatst dit seizoen thuis te zien in de Sporthoeve om 16.30 uur. Graag tot dan.

‘VSTS Dames 1 zet zegereeks voort’

Afgelopen zaterdag mochten de dames weer aantreden voor het vervolg van de competitie, na een weekje geen wedstrijd te hebben gehad. De tegenstander was ZVH Dames 1 uit Zevenhuizen, waar de dames in november tweemaal achter elkaar van hadden verloren. Het was dus tijd voor revanche.

Na de service van onze mini van de week Ilse, kon de wedstrijd echt beginnen. Dat servicedruk de sleutel tot succes zou zijn deze wedstrijd was voor beide teams wel duidelijk en ZVH hield de passers van VSTS de eerste set goed onder druk zodat zij niet in hun spel konden komen. ZVH bouwde een ruime voorsprong op en deze gaven zij niet meer uit handen: 13-25.

De tweede set was de Bodegraafse formatie wakker geschud en was het hun beurt om ZVH onder druk te houden met hun service. Ballen die terugkwamen werden goed verdedigd door Annemarieke Zwaneveld die weer het liberoshirt droeg en de spelverdeling kon de aanvalsters beter vinden en deze waren vaak succesvol. Ook het blok van Bodegraven zorgde ervoor dat ZVH geen directe punten kon scoren en zo viel het kwartje de tweede set de andere kant op, in het voordeel van VSTS met 25-22.

De teller stond na twee sets eigenlijk weer op nul en de derde set ging lange tijd gelijk op. Er waren lange rally’s en voor elk punt werd geknokt door beide partijen. Na een gele en rode kaart voor VSTS waren zij de kluts even kwijt en dit zorgde ervoor dat ZVH er met de winst vandoor ging met 23-25.

Na dit voorval in de derde set waren de dames van VSTS er helemaal op gebrand om te winnen en dus was het noodzakelijk de vierde set te winnen om er weer een gelijke stand van te maken. Met hard werken en tactisch spel afgewisseld met harde aanvallen kon VSTS een vijfde set afdwingen. Set vier werd gewonnen met 25-21.

Dana de Jong mocht de vijfde set gaan beginnen met serveren en zij serveerde bijna de set uit. Er kwam nog wat tegenstand maar verder dan 15-4 kwamen de bezoekers niet. Een klein vreugdedansje om de drie dik verdiende punten werd dan ook ingezet waarna het publiek werd bedankt.

VSTS staat nu op een vijfde plaats en gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij GSC Haaglanden Dames 1, om daar weer vervolg te geven aan hun zegereeks. De volgende en alweer laatste thuiswedstrijd is op zaterdag 6 april, in de Sporthoeve om 16:30 uur tegen Switch Dames 1.