ESTO-TAC ’90, boeiende duel met puntendeling

De soevereine koploper in de 2e klas liep vast op een hard werkend, maar ook goed spelend ESTO. Technisch en kwa balbehandeling was er een verschil. Je kon zien dat TAC ’90 niet voor niets de ranglijst aanvoert. De toeschouwers konden dan ook vaak genieten van hun individuele acties, snel uitgevoerde steekballetjes en één-tweetjes. ESTO speelde compact en zocht toch regelmatig de aanval die de koploper soms deed wankelen. Vooral in de laatste tien minuten had, onder aanmoediging van veel supporters, een heroïsche druk op het Haagse doel zomaar een overwinning kunnen opleveren. Dat zou overigens  geen recht gedaan hebben aan het wedstrijdbeeld en de einduitslag van 1-1. Wel zou ESTO daarmee uit de gevarenzone van de ranglijst zijn gebleven. Helaas mocht het zo niet zijn.

TAC ’90 ging in een hoog tempo van start. Daarbij voerden ze vaak de goede aanvallen te ver door en hield de verdediging van ESTO de zaak onder controle. Daarnaast veroorzaakten de gevaarlijke uitbraken dat de Hagenaars meer mensen achterin moesten houden. Hun eerste echte wapenfeit was in de 25e minuut een afstandschot dat via de paal achter ging. Tot de rust had ESTO zeker mogelijkheden om op voorsprong te komen maar de bril hing na 45 minuten boeiend voetbal op het scorebord. Nog geen vier minuten na de aftrap voor de 2e helft rondde TAC ’90 een snelle aanval af met een doelpunt. Verbeten knokte ESTO zich daarna terug in de wedstrijd. In de 53e minuut zag Wouter-Jan Bos net voorbij de middellijn dat de TAC keeper te ver voor zijn doel stond. Met de wind in de rug leek zijn hoog geplaatst schot onhoudbaar in het te verdwijnen. De hard achteruitlopende keeper kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal. Via de lat blijf de bal uit het doel en de stand 0-1. Rond de 70e minuut viel de gelijkmaker. Een corner werd bij de tweede paal teruggekopt door Robin Groenedijk en uiteindelijk in het volle doelgebied door Daan Boerboom over de doellijn gewerkt. In de laatste tien minuten ontstonden meerdere goede kansen voor ESTO om de overwinning uit het vuur te slepen. Dat lukte niet en moet ESTO dus volgende week stevig aan de bak bij ONA om weer uit te gevarenzone te komen.

De wedstrijd wordt om 14.00 uur aan de Walvisstraat in Gouda afgetrapt.

Verslag en beeld Han Koevoets.

Op de foto’s zie je ESTO verdediger Tim van de Lagemaat (5) die een prima wedstrijd speelde.