Wedstrijdverslagen VSTS Heren en Dames

Bekijk hier de wedstrijdverslagen van de Heren en Dames van VSTS.

VSTS Heren winnen in Utrecht

Utrecht / Bodegraven – Het eerste herenteam van VSTS zet de winnende lijn voort door VV Utrecht H7 in de Galgenwaard met 0-4 te verslaan.

Een drukte van jewelste is het altijd als er moet worden gespeeld in het sportcentrum van het Utrechtse stadion de Galgenwaard. De door Kraan en Roos Constructie gesponsorde heren van VSTS werden verzocht zich te melden op VELD 7!

Drukte, rumoer en een overvloed aan herrie maakt het altijd lastig spelen en om geconcentreerd te blijven in de Galgenwaard. Dit was dan ook te zien in het spel.

Met weinig overtuiging werden alle sets afgewerkt en ondanks dat de Bodegravers vaak tegen een achterstand aankeken zijn ze niet echt in gevaar geweest. Aan het einde van de sets even “aanzetten” en dan werden de punten letterlijk binnen geharkt.

Een 0-4 winst met setstanden van 21-25, 18-25, 15-25, 17-25.

De heren bezetten nog steeds de eerste plek in de competitie met 2 achtervolgers hijgend in de nek. Zaak is dus ook om alle punten te blijven pakken.

Zaterdag 14 november komt de nummer laatst, Irene H2, naar Bodegraven.

Deze week start de wedstrijd eenmalig om 14:30 uur in de Sporthoeve. Graag tot dan!

VSTS Dames 1 herpakt zich en wint in Gouda

Afgelopen zaterdag ging Dames 1 van VSTS op bezoek bij VollinGo dames 2, het team dat vorig jaar via promotiewedstrijden in de derde divisie is gekomen en net zoals Dames 1, op meerdere plekken is gewijzigd ten opzicht van vorig seizoen. Een team in de onderste regionen van de ranglijst. Angelene Arius Rozendaal en Kirsten van der Lecq verdedigden vorig seizoen nog de kleuren van de tegenstander in respectievelijk dames 2 en 1. Trainer/coach Dennis Strang kon in deze wedstrijd geen beroep doen op Marianne Polderdijk en Donna Sluijs. Vanuit Dames 5 was Wendy Beukeboom bereid gevonden om mee af te reizen naar Gouda.

In set 1 werd gestart met de volgende opstelling: Judith Terpstra op de spelverdeling, Kristen van der Lecq en Alina van den Heuvel als passer/lopers, Angelene Arius Rozendaal op diagonaal, Fleur van der Laan en Wendy Beukeboom op midden en Karin van Rijn als libero. Deze set begonnen de dames van coach Strang wat nerveus in de passing. Gedurende de set ging dit steeds beter en werd er, met name door Arius Rozendaal, veelvuldig gescoord met harde aanvallen. Olivia van Wijngaarden kwam er een paar keer voor de service. Mede hierdoor kon er een klein gaatje geslagen worden om uiteindelijk de winst met 25-22 te pakken.

De volgende set werd gestart met dezelfde zeven speelsters. Dit keer lag het initiatief bij de tegenstander en nam VollinGo een voorsprong aan het begin van de set. Halverwege set was de achterstand 6 punten. Steffi van den Berg kwam binnen de lijnen voor Terpstra en verdeelde het spel zodanig dat de dames van VSTS weer in de set terug kwamen. Van den Berg had ook met een serviceserie een aandeel in de setwinst. Op 24-24 scoorde Van der Laan 2 keer met een prima service op de libero van de tegenpartij, die niet goed verwerkt konden worden. Met 26-24 was ook set 2 een prooi voor VSTS.

In set 3 en 4 werd het verdedigende systeem van de dames uit Gouda omgegooid. Waar in de eerste 2 sets regelmatig gescoord werd met een geplaatste bal in het centrum, hadden de Goudse dames daar in set 3 en 4 een beter antwoord op. Helaas konden de dames uit Bodegraven niet op tijd de juiste gaten weer vinden. Set 3 startte van Den Berg op de plaats van Terpstra, maar kon de passing door een goede servicedruk van VollinGo niet goed onder controle worden gebracht.  Ondanks de wissels en time-outs van coach Strang kon VSTS het tij niet op tijd keren, 12-25.

Set 4 startten de Bodegraafse dames in een gewijzigde opstelling. Elvira Duiven en Olivia van Wijngaarden begonnen in de basis. Helaas keken de dames snel tegen een achterstand aan door de servicedruk van VollinGo. Op 18-12 achterstand kwam Arius Rozendaal aan service, in 2 beurten bracht ze de dames uit Gouda zodanig onder druk dat de stand gelijk getrokken werd 19-19. Het leek er op dat VSTS weer in de flow kwam om de wedstrijd toch te beslissen in 4 sets. VollinGo maakte met een goede servicebeurt een einde aan die illusie. Met 19-25 trokken de dames uit Bodegraven aan het kortste eind.

In set 5 stuurde coach Strang weer de basis van set 1 het veld in, enigszins tactisch aangepast. Deze omzetting pakte goed uit zodat er gedurende de set een veilige marge werd opgebouwd om de wedstrijd uiteindelijk toch te winnen. Waar bij VSTS het geloof en overtuiging weer aanwezig was, speelden de dames van VollinGo te zenuwachtig en met 15-10 was de laatste set en de wedstrijd een prooi voor VSTS dames 1.

Volgende week speelt Dames 1 van VSTS een thuiswedstrijd tegen Fietsbezorgd.nl Switch Dames 1. Vorig jaar was dat een spannende wedstrijd die in 5 sets werd gewonnen. Tot slot nog baby-nieuws. Inmiddels zijn Mirjam van de Kruk en Krystel Termorshuizen bevallen. We verwelkomen Saar Nikkie (Mirjam) en Klaas (Krystel) en wensen de dames een voorspoedig herstel. Gefeliciteerd!