Wedstrijdverslagen VSTS Heren en Dames

Bekijk hier het verslag van een moeizame overwinning voor de heren en een knappe zege van de dames.

Moeizame overwinning voor heren VSTS

Woerden/Bodegraven – Deze week stond een wedstrijd gepland tegen VTC Woerden H2 en wel op een vrijdagavond, niet de meest favoriete speelavond van VSTS.

Een team met “ouwe rotten” trad aan tegen de koploper VSTS. Niet snel en een tikkie stroef oogden de mannen van VTC, maar de bak aan ervaring en (vervelende) trucjes maakte het lastig voor de Bodegravers om hun eigen spel te kunnen spelen.

Met veel moeite werd de eerste set gewonnen met 20-25. In de 2e set ging de wedstrijd pas echt beginnen, de “ouwe rotten” konden als geen ander volleyballen en meerdere hebben in het verleden op een hoog niveau gespeeld waardoor het positiespel prima in orde was. Dat maakte het scoren voor de Kraan & Roos Constructie mannen lastig. Set 2 ging dan ook verloren met 26-24.

In set 3 was wederom het stuivertje wisselen begonnen. Beide teams hadden met veel invallers en spelers op andere posities het lastig lekker in de wedstrijd te komen, maar dan kwam toch de fitheid en flexibiliteit van de VSTS’ers goed van pas. De set ging dan ook “eenvoudig” gewonnen met 19-25.

De 4e set startte waardeloos aan de kant van VSTS, waardoor al snel een stand van 23-10 op het scorebord stond. Door een weergaloze service serie van Joost Pijnacker kwamen de Bodegravers terug naar 23-22. Helaas mocht de inzet niet baten en ging de set alsnog verloren met 25-23.

Een beslissende 5e set, de complete goocheldoos van de mannen uit Woerden was leeg, veel tijdrekken, dweilen van het zweet, ouwehoeren door het net heen (soms iets te persoonlijk), maakte dat VSTS gelukkig de winst wist te pakken. (12-15)

Een 2-3 overwinning was voor de vrijdag in Woerden het hoogst haalbare. Gezien het spel van de ‘’ouwe rotten’’ gaan andere teams hier ook nog wel punten verspelen.

25 oktober zal er een bekerwedstrijd in Delft worden gespeeld om 21:30 uur (weer op vrijdag) en de dag erna, zaterdag 26 oktober meteen weer thuis om 16:30 uur in de Sporthoeve tegen Protos H4. Graag tot dan!

VSTS Dames 1 boekt knappe zege

Afgelopen zaterdag reisden de dames van VSTS met trainer/coach Dennis Strang af naar Bergambacht om aan te treden tegen Bende Services Thor dames 2, wat onder leiding staat van Wim Boegheim en zich in de bovenste regionen van de derde divisie B bevindt.

VSTS was niet compleet dus de opstelling was niet erg verrassend. De wedstrijd werd gestart met Judith Terpstra op de spelverdeling, Kirsten van der Lecq en Aline van den Heuvel als passer/lopers, Marianne Polderdijk en Fleur van der Laan op het midden, Elvira Duiven als diagonaal en Karin van Rijn als libero.

Het was duidelijk te zien dat beide teams nog wat onwennig de wedstrijd startten en er aan beide kanten onnodige slordigheidsfoutjes werden gemaakt. Zo hielden de dames elkaar goed in evenwicht en ging het lange tijd gelijk op. Uiteindelijk kon VSTS aan het eind van set één een klein gaatje slaan en leek het af te stormen op setwinst. Een kleine discussie tussen Dennis Strang en de arbitrage, waarbij bleek dat Dennis Strang de regels beter kenden dan zij, gaf Thor een korte pauze die zij kennelijk nodig hadden om hun spel aan te passen zodat zij weer aan konden haken tot 23-23. Olivia van Wijngaarden had tussen de bedrijven door nog een prachtige ace geserveerd maar Thor kon toch de set naar zich toe trekken met 25-23.

De tweede set was eenzelfde beeld te zien als de eerste set. Alleen verbeterde het spel van VSTS verder naarmate de wedstrijd vorderde en dicteerde het de wedstrijd, ook al moest er nog steeds voor elk punt geknokt worden. De passing onder leiding van Van Rijn stond als een huis en zo had Terpstra haar aanvalsters voor het uitkiezen. Polderdijk en Van der Laan sloten de blokkering steeds beter en zo konden ballen die niet door het blok direct gescoord werden makkelijk door de verdediging van VSTS worden opgepakt en kon VSTS daarna weer gaan opbouwen om zelf het punt te gaan scoren aan de overkant. Duiven stond een constante wedstrijd te spelen en scoorde afwisselend met tactische en hard geslagen ballen waar de tegenstander geen antwoord op had. Zo ging de tweede set met 23-25 naar VSTS en was de stand weer gelijk.

VSTS zette het goede spel door naar de derde set en zo kon coach Strang ook vaak gebruik maken van de ene wissel die hij deze wedstrijd tot zijn beschikking had. Van Wijngaarden kon, hoe jong zij ook is, haar waarde met haar service en pass laten zien tijdens deze wedstrijd en deed dat met verve. De derde set werd gewonnen met 19-25 en het verzet van Thor leek gebroken.

Van den Heuvel serveerde er in de vierde set lustig op los en de arbitrage kon ook geen fout meer ontdekken aan de punten die werden binnengeslagen door VSTS en zo had VSTS heel snel een riante voorsprong die het niet meer uit handen gaf. Kirsten van der Lecq had ook een groot aandeel in dit puntengeweld en met de overtuigende setwinst van 8-25 werd de wedstrijd met 1-3 gewonnen en gingen er vier waardevolle punten mee terug naar Bodegraven.

Volgende week zaterdag zijn de dames van VSTS vrij maar aanstaande donderdag wordt er gespeeld voor de bekercompetitie. Deze wedstrijd wordt gespeeld in De Sporthoeve, om 21:00 uur tegen Volevo Dames 1, waar in de competitie op 12 oktober nog met 3-1 van is gewonnen. De dames gaan uiteraard weer voor een mooi resultaat!