Aan in het donker – fietsverlichting

Zaterdag 5 november: fietsenmaker repareert gratis fietsverlichting

Als het langer donker is, is het belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Fietsen in het donker zonder licht en goede reflectoren op de fiets is immers gevaarlijk en het laat andere weggebruikers schrikken. Bovendien kun je er een boete van  maximaal 55 euro voor krijgen.
De vier rijwielhandelaren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk controleren en repareren zaterdag 5 november gratis uw fietsverlichting. Alleen de gebruikte materialen moet u betalen, het arbeidsloon wordt niet in rekening gebracht. In de week erna, van maandag 7 tot en met zaterdag 12 november, geven de fietsenwinkels 10% korting op reparatie- en materiaalkosten.

De basisscholen zijn gevraagd om aandacht te besteden aan het belang van goed werkende fietsverlichting en van de juiste reflectiematerialen op de fiets. Op een aantal scholen komt de fietsenmaker langs om samen met de wijkagent of BOA op het schoolplein de fietsverlichting te controleren. De fietsenmaker schrijft op wat er aan de fietsverlichting mankeert. Ouders kunnen de fietsverlichting repareren of ter reparatie aanbieden bij de fietsenmaker in de werkplaats.

Deelnemende rijwielhandelaren in Bodegraven-Reeuwijk:

Bron: Gemeente

X